Здравословно отслабване с хранене – как работи

Диетите обикновено могат да ви помогнат да отслабнете много бързо. Резултатът от диета обаче често е краткотраен. От друга страна, много по-добре е да промените диетата си в дългосрочен план. Но когато става въпрос за промяна на диетата ви, можете да имате траен успех само ако храната е вкусна и е съвместима с ежедневието ви. Не е тайна, че калорийният дефицит е ключът към здравословното отслабване.

Съвети за здравословно отслабване с хранене

Когато става дума за „здравословна загуба на тегло“, балансираната диета с висококачествени протеини, въглехидрати с високо съдържание на фибри, здравословни мазнини и основни витамини е най-важното. Протеините също са много важни за предотвратяване на симптомите на дефицит. Защото те засищат за особено дълго време и са от съществено значение за противодействие на загубата на мускулна маса.

Ето някои съвети, които трябва да имате предвид за здравословно отслабване и поддържане на тегло:

  1. Не прекалявайте с калорийния дефицит

Мъжете обикновено трябва да консумират около 2100 калории на ден. За жените, от друга страна, са достатъчни около 1600 калории на ден. Като цяло, никога не трябва да ядете по-малко от 1200 калории на ден. Посочените стойности служат само като грубо ръководство и могат да варират индивидуално.

  1. Яжте фибри

Яжте много фибри, като чиа или киноа. Това кара кръвната захар да се повишава по-бавно, така че особено хората с диабет трябва да ядат повече храни, богати на фибри.

  1. Консумирайте горчиви вещества

Приемът на горчиви вещества също може да насърчи здравословна загуба на тегло.

  1. Приемайте пробиотици

Използвайте пробиотици като подкрепа, за да сведете до минимум наддаването на тегло.

  1. Яжте правилно

Що се отнася до храненето, основното правило е: Яжте бавно, без стрес и спрете, когато се наситите.

  1. Намалете скоростта

Бъдете търпеливи с желаното тегло! Препоръчваме 0,5 до 1 килограм за 2 седмици за здравословна загуба на тегло.

 

Последно
Не пропускай