Защо зрелите жени изглеждат занемарени: 4 грешки, които допускат

С възрастта много жени стават все по-хубави, защото имат повече свободно време, повече пари. Трупат опит и знаят как да действат в дадена ситуация, за да избегнат излишен стрес. Но, за съжаление, има и зрели жени, които с възрастта изглеждат все по-зле и всичко това само защото допускат определени грешки в хигиената.

Пръст под ноктите

Много от нежния пол в зряла възраст започват да отглеждат цветя и да се занимават с градинарство. И в това няма нищо лошо.

Напротив, физическият труд подобрява здравето, а витамините, получени от консумацията на плодовете на тяхната работа, също са от полза. Но след такава работа под ноктите им и на мястото на кожичките се появява мръсотия, която трудно се мие. За да предотвратите това, просто сложете ръкавици, преди да започнете работа и ръцете ви ще бъдат напълно чисти.

Измиване на ръцете с препарат

В никакъв случай не трябва да миете ръцете си с продукти, които са предназначени за миене на съдове. Те съдържат агресивни химикали, които са насочени към бързо измиване на съдове и тигани от мръсотия и мазнини. И ако измиете ръцете си с препарати, тогава всички здравословни мазнини на епидермиса ще бъдат унищожени от тях и в резултат на това кожата ще стане много суха, тънка и предразположена към различни дерматологични заболявания. Ето защо, за да не се случи това, всичко, от което се нуждаете, е да миете съдовете с ръкавици или поне да използвате овлажнител след всяко миене.

Пренебрегване на дезодоранта

Всеки човек има своя собствена миризма и не винаги тя е приятна за околните. Ето защо, дори и в най-натоварените дни, когато трябва да направите куп неща сутрин, определено трябва да използвате дезодорант за подмишниците си.

Мръсни гъби

Зрелите жени винаги се опитват да се грижат за себе си, да се хранят правилно, да спортуват и да се гримират, но забравят за едно малко нещо.

Те постоянно използват една и съща гъба, за да нанасят козметика. И с течение на времето тя се замърсява, върху нея се размножават микроорганизми, които след това се преместват от гъбата към кожата на лицето, което причинява различни проблеми. Но това може да се избегне чрез измиване на гъбите през ден в мицеларна вода и след това изплакване под течаща топла вода.

Последно
Не пропускай