Защо не бива да варите бели и кафяви яйца заедно

По въпроса колко да варите яйца, има само средни препоръки. Те обаче не са подходящи за всички видове. Факт е, че някои трябва да се варят по-дълго от обикновено. Въпреки че не всеки знае за това. Такава информация е известна може би само на опитни готвачи.

Кои яйца се варят по-дълго?

Ако говорим за времето на варене, тогава на първо място си струва да споменем пресните яйца. Когато купувате продукт в супермаркет, винаги обръщайте внимание на датата, посочена на опаковката. В търговските вериги пресните яйца могат да бъдат закупени в деня на донасянето им.

Същото важи и за яйцата във фермите, които след като бъдат събрани, обикновено се продават буквално за няколко дни. Обикновено се варят две минути повече от обикновено.

 

Времето за варене на яйцата обаче се увеличава не само в този случай. Ако говорим не само за пресни яйца, важно е да се вземе предвид и такъв показател като цвета на черупката. Яйцата с тъмна черупка се държат по-дълго на котлона.

Поради тази причина кафявите яйца не се препоръчват да се варят заедно с белите. Всъщност в този случай, докато някои от тях все още не са готови, други вече могат да бъдат сварени и просто да се напукат. Затова не забравяйте да вземете предвид горното, особено ако трябва всички варени яйца да са цели.

Последно
Не пропускай