Защо ме боли главата сутрин

618
Защо ме боли главата сутрин

Понякога се случва сутрин главата да боли след сън. Какви могат да бъдат причините за този проблем?

Съществуват пет причини за главоболие след сън. Много е важно да им обърнете внимание, за да разберете как да се отървете от неприятен проблем.

Главоболието е по-вероятно да се появи между 4 и 9 сутринта. Провокира се от следните основни фактори:

Лишаване от сън – Американската асоциация публикува данни, че главоболието често се появява, ако човек спи по-малко от 6 часа на нощ. В този случай тялото се уморява и поради което не получава достатъчно мелатонин и серотонин.

Твърде много сън – оказва се, че твърде много сън също не е много полезен за тялото ни. Сутринта се отделя определено количество адреналин, което влияе върху колебанията в съдовия тонус.

Прекомерна консумация на кафе напитки – лекарите смятат, че е много важно винаги да пиете кафе по едно и също време всеки ден. И ако рязко спрете да пиете тази напитка, тя също може да причини силно главоболие.

Сънната апнея е състояние, при което човек внезапно спира всички дихателни движения. Дължи се на инхибирането на дихателния център, разположен в продълговатия мозък. Най-често апнеята възниква поради повишена вентилация на белите дробове.

Бруксизмът е скърцане със зъби по време на сън. Поради това има напрежение в темпоромандибуларната става, където долната челюст се свързва с черепа. Напрежението причинява главоболие.

Според лекарите, най-бързо можете да се отървете от проблема с главоболието след сън, ако разберете причината за болката и коригирате ежедневието си.

Така ще се насладите на здрав сън, а след събуждане ще се чувствате отпочинали и бодри. Ще можете да се справяте с лекота с ежедневните задачи. В противен случай главоболието може да се превърне в причина за затруднения и неспособност за работа.