Защо индийските жени се страхуват да отидат до тоалетната

Защо индийските жени се страхуват да отидат до тоалетната? За да избегнат контакт с мръсна тоалетна седалка и последваща инфекция, жените в Индия се опитват да не пият нищо през деня и търпят с часове. Някои чакат да отидат някъде в полето, но това не винаги е безопасно.

Условията в обществените тоалетни в Индия са ужасни. Неприятни миризми, петна от различен произход, вездесъщи мухи, които са чести преносители на болести.

Можете да забравите за тоалетната хартия.

Това от своя страна води до заболявания и здравословни проблеми като цяло. До 300 милиона индийски жени са засегнати. Половината признават, че поне веднъж са се сблъсквали с неприятности поради ходене до обществена тоалетна.

Проблемът често е отдалечеността на уличните тоалетни. Тъй като в селата обикновено няма домашна тоалетна, с редки изключения, трябва да отидете до тоалетната на улицата и не винаги тя е близо.

Освен това състоянието на повечето тоалетни е много плачевно. Много от тях са отворени, без врати, а наблизо има много хулигани, така че индийските жени умишлено се ограничават в храната и водата, за да ходят до тоалетната не повече от веднъж на ден.

Жените в Индия обикновено ходят до тоалетна по две – рано сутрин или късно вечер. Това е разумно, тъй като те често се натъкват на атаки по пътя към тоалетната, например, да търпят мъжки подмятания.

В Индия културните норми на патриархалното общество са все още силни. Например, в някои региони на страната жените трябва да вървят няколко километра за вода, след което да я носят обратно в съдове на главите си. Това може да се повтори няколко пъти, тъй като няма достатъчно вода.

Мисия за чиста тоалетна

Властите отдавна знаят, че страната е в здравна криза. Самият Ганди през 40-те години на миналия век казва, че хигиената в страната е по-важна от независимостта.

Състоянието на тоалетните в Индия е толкова плачевно, че сегашният премиер Нарендра Моди обяви големия план за чиста Индия преди четири години. Според него се планира изграждането на 100 милиона тоалетни в страната.

Проблемът е особено актуален в селските райони, където само най-богатите имат тоалетни у дома. Останалите трябва да използват външна тоалетна или да разчитат на това, което природата е предоставила на хората.

За щастие, проблемът постепенно се решава, тъй като според намеренията на властите всяка секунда в Индия се появява нова тоалетна.

Последно
Не пропускай