Защо индийските жени се страхуват да отидат до тоалетната

6916
Защо индийските жени се страхуват да отидат до тоалетната

Защо индийските жени се страхуват да отидат до тоалетната? За да избегнат контакт с мръсна тоалетна седалка и последваща инфекция, жените в Индия се опитват да не пият нищо през деня и търпят с часове. Някои чакат да отидат някъде в полето, но това не винаги е безопасно.

Условията в обществените тоалетни в Индия са ужасни. Неприятни миризми, петна от различен произход, вездесъщи мухи, които са чести преносители на болести.

Можете да забравите за тоалетната хартия.

Това от своя страна води до заболявания и здравословни проблеми като цяло. До 300 милиона индийски жени са засегнати. Половината признават, че поне веднъж са се сблъсквали с неприятности поради ходене до обществена тоалетна.

Проблемът често е отдалечеността на уличните тоалетни. Тъй като в селата обикновено няма домашна тоалетна, с редки изключения, трябва да отидете до тоалетната на улицата и не винаги тя е близо.

Освен това състоянието на повечето тоалетни е много плачевно. Много от тях са отворени, без врати, а наблизо има много хулигани, така че индийските жени умишлено се ограничават в храната и водата, за да ходят до тоалетната не повече от веднъж на ден.

Жените в Индия обикновено ходят до тоалетна по две – рано сутрин или късно вечер. Това е разумно, тъй като те често се натъкват на атаки по пътя към тоалетната, например, да търпят мъжки подмятания.

В Индия културните норми на патриархалното общество са все още силни. Например, в някои региони на страната жените трябва да вървят няколко километра за вода, след което да я носят обратно в съдове на главите си. Това може да се повтори няколко пъти, тъй като няма достатъчно вода.

Мисия за чиста тоалетна

Властите отдавна знаят, че страната е в здравна криза. Самият Ганди през 40-те години на миналия век казва, че хигиената в страната е по-важна от независимостта.

Състоянието на тоалетните в Индия е толкова плачевно, че сегашният премиер Нарендра Моди обяви големия план за чиста Индия преди четири години. Според него се планира изграждането на 100 милиона тоалетни в страната.

Проблемът е особено актуален в селските райони, където само най-богатите имат тоалетни у дома. Останалите трябва да използват външна тоалетна или да разчитат на това, което природата е предоставила на хората.

За щастие, проблемът постепенно се решава, тъй като според намеренията на властите всяка секунда в Индия се появява нова тоалетна.