Защо майонезата е вредна

Майонезата е на първо място в списъка с най-вредните храни. Настоящата публикация се опитва да обясни и даде отговор на въпроса:

Защо майонезата води в класацията за най-вредните храни?

В един грам майонеза се съдържат около 9 калории. Този факт ясно показва, че майонезата е между най-калоричните храни. Тези мазнини не са нито растителни, нито животински, а изкуствени вещества, които много лесно си променят формата. Те не са познати на човешкия организъм. Мазнините, които се съдържат в майонезата не са здравословни и водят до затлъстяване. Необходими за организма са мазнините от рибено масло, зехтин, соя, царевица и ленено масло.

Въглехидратите, оцветителите, подсладителите и изкуствените добавки в майонезения сос вредят на здравето и на човешкия организъм. Медиците са установили, че голяма част от канцерогенните заболявания се появяват като резултат от консумацията на нездравословни храни.

Специалистите съветват да избягвате консумацията на майонезата и други подобни сосове, които съдържат голямо количество изкуствени мазнини. Има още една малка подробност – този продукт много лесно се разваля, за това винаги проверявайте срока на годност на етикета.

Ако не успеете да се откажете от купешката майонеза избере по-малко зло. Намерете рецепта за домашна майонеза и опитайте се да направите сами тази идеална добавка за сандвичи, салати и други ястия.

Последно
Не пропускай