За мъжете, които не знаят как да се държат

Той е красив, елегантен и доста чаровен мъж. Има добре платена работа и изразено чувство за хумор. На пръв поглед всичко е прекрасно. Наистина е добро момче, но някак си не знае как как да се отнася с една истинска дама.

Или с други думи не е джентълмен.

Не става въпрос за това дали ти отваря вратата или идва след работа да те прибере, защото навън вали, а за това, че oчаква да му върнеш жеста. Не знам как един мениджър на рекламна агенция поиска дамата до него да го почерпи. И то не го прави за първи път. „Дори веднъж ми показа празното портмоне и каза: Плати ти, че нямам никакви пари!“.

Дълго мислих и защо ме кара да плащам сметките. След това осъзнах, че след като ме е взел от работа и закарал до вкъщи на другия ден трябва да се реванширам – почерпка кафе или обяд. Оценявам колко важни са парите, но не обичам пестеливи хора и такива, при които всичко в живота им минава през призмата на парите. Не бих седнала в заведението да си поръчвам, ако нямам пари.

Не става въпрос за пари, а за отношението. Не изглежда да е от тези момчета, които се възползват от жените. Спрях да му се вдигам телефона, защото когато излизах с него, не се чувствах като истинска жена.

Казах си „може би от доста време не е имал приятелка и е забравил как трябва да се държи с една дама“. Не бяха проблем само сметките, а имаше и други малки неща, които ме дразнят. Чувствах се, че нещо ми тежи, затова реших да му изпратя това писмо.

За мъжете, които не знаят как да се държат!

Ако искаш пиши понякога. Ако въобще има какво да ми кажеш. И то е различно от това „имаш косми в носа или сополи или целулит или не знам още какво“ от тези твои реплики, които не се използват към момичета и които аз не забравям. И ако сега кажеш „това е шега“, шегата трябва да е смешна. И ако си мислиш, защо съм била толкова груба и капризна, със сигурност се е дължало и на твоите прояви, които аз не приемам и държа да има един мъж. Няма да бъда по-конкретна. Не го приемай и че те обвинявам, защото всеки има някакви критерии за партньора си. Със сигурност тези неща не биха били дразнещи за други. Сигурна съм и че не си мислил защо се държа така или просто не е било нужно ти да променяш нещо, а аз. Както и да е със сигурност нищо не разбра. Но има някой неща, на които много държа, за да бъда с един мъж. Е „захарче“ ми харесваше, да.

Получих отговор: „Разбрах, какво искаш да ми кажеш“. Не знам дали е разбрал, че съм алергична не само към стиснати хора, а и към такива, които нямат маниери.

Последно
Не пропускай