За какво друго могат да се използват формичките за лед

Днес ще ви разкрием различни приложения на формичките за лед. Изберете си тези, които най-много ви допадат.

Кафе, сладолед и мляко

Замразете свареното и охладено кафе вместо вода. При горещо време извадете кубчетата от хладилника и ги добавете към чаша прясно мляко. Кафето може да се направи сладко, тогава коктейлът ще е отличен!

Поставете няколко вида сладолед във формички за сладолед: бял, шоколадов, плодов. Ако децата ви отказват да пият обикновено мляко, добавете сладки кубчета към чашата – това ще бъде радост не само за децата, но и за вас! Млякото може да се затопли малко, така че кубчето да се разтваря по-бързо.

Плодове

Можете да поставите нарязани плодове във всяка клетка. Каквито пожелаете – ягоди, череши, грозде. Дори резен лимон или мента. Това ще бъде полезно за следващото парти. Не само удобно, но и практично! Смесвайте с всякакви напитки.

Като алтернатива можете да замразите плодово пюре. По-лесно е да направите това от круша, диня или ананас, отколкото да нарежете на кубчета, които отговарят на формата. След това можете да го използвате като самостоятелен десерт или да добавите към салати. Няма абсолютно никакви граници за въображението!

Плодовите сокове също се вписват идеално във фризерна форма. Кубчетата могат да се използват в коктейли или други напитки – грейпфрут, червен портокал, ябълка, лайм или лимонов сок.

Зелени кубчета

Този метод е идеален за замразяване на салати и билки. Нарежете копър, магданоз, кориандър и дори зелен лук. Можете да направите същото с чесън или авокадо.

А какво ще кажете за разнообразието от дресинги за супи и други ястия? Смесете подправките, например, с масло. След това такъв куб може да се добави към каша, пилаф или гъбена супа. Всъщност вариантите са безкрайно много! Всичко зависи от вас.

Замразени цветя

А сега малко екзотика. Тава за кубчета лед е идеална за замразяване на ядливи цветни пъпки. Можете да ги използвате за охлаждане на билкови чайове, на които свежите цветове ще придадат очарователен аромат. И такива кубчета могат да се излеят в кофа сватбено шампанско. Само си представете колко шик ще изглежда!

Всъщност можете да замразите всичко – да направите шоколади с кисело мляко или други пълнежи. Дори сокът от алое може да бъде замразен, за да тонизира кожата по-късно. Просто плъзгате кубчето върху кожата на лицето и ето ви един чудесен начин да се подмладите.

Е, сега, когато вече отключихме потенциала на формичките за лед, остава да се възползвате!

Последно
Не пропускай