За да не тичате до тоалетната през нощта: 4 важни съвета

Ставането посред нощ, за да отидете до тоалетната, е ужасно неприятно. Освен това, нощните ви посещения в банята могат да попречат на съня на вашето семейство.

Когато трябва да ставате няколко пъти през нощта, за да отидете до тоалетната, не винаги можете да се наспите. Необходимостта от събуждане през нощта за ходене до тоалетната се нарича никтурия и се среща при 75% от жените над 40 години, съобщава Womans World  и дава четири съвета за намаляване на броя на нощните посещения на тоалетната.

Повдигнете краката си и обуйте чорапите

След дълъг ден се отпуснете, като поставите краката си над сърцето. Поставянето на краката върху мека възглавница един час преди лягане ще ви помогне да изпразните напълно пикочния си мехур по време на последното уриниране преди лягане, твърдят учени от клиниката в Кливланд. Поставянето на компресионни чорапи преди лягане също е известно, че помага за контролиране на пикочния мехур.

Въздъхнете с облекчение

Ако се събудите, за да отидете до тоалетната и имате проблеми със заспиването, поемете серия от бавни, дълбоки вдишвания за две минути. Това активира блуждаещия нерв, който леко забавя сърдечната честота, за да можете да се отпуснете и да задремете.

Яжте тиквени семки

За да предотвратите проблемите с пикочния мехур, яжте шепа тиквени семки един час преди лягане. Тези мощни семена повишават нивата на тестостерон, което от своя страна помага за укрепване на мускулите на тазовото дъно, за да поддържате контрол върху пикочния мехур. Семената също помагат за отпускане на мускулите на стената на пикочния мехур, като по този начин увеличават способността за задържане на урина и намаляват честотата на уриниране.

Добавете подправки

Пикантните храни ще раздразнят пикочния мехур, но приемането на добавка с капсаицин, съединението, което прави лютия червен пипер лют, може да облекчи никтурията, като увеличи количеството течност, което пикочният мехур може да побере. Това разсейва свръхактивните нерви, които казват на мозъка ви, че трябва да отидете до тоалетната.

Преди да следвате тези съвети, трябва да се консултирате с лекар и да изключите всякакви здравословни проблеми.

Последно
Не пропускай