Яжте тези храни сутрин и ще губите калории през целия ден

Когато се опитват да отслабнат, хората често пропускат закуската. Това обаче може да не доведе до загуба на тегло, а до напълняване. И тогава има храни, които можете да ядете за закуска, за да загубите калории през целия ден.

 

Диетолозите обясняват, че пропускането на закуска нарушава циркадния ритъм. При здрави хора започва с чувство на глад сутрин. Ако остане без закуска, за да спести калории, човек започва да го запълва с обилна вечеря или калориен излишък на обяд.

 

Всеки е физически по-активен сутрин, така че приетите калории могат бързо да се изразходват. Те не се отлагат под формата на излишни килограми. Ако пропуснете закуската, метаболизмът ви ще бъде нарушен, което ще доведе до диабет и затлъстяване. Затова е по-добре да не правите това.

 

Въпреки това, за отслабване трябва да се обърне внимание не само на енергийната стойност на продуктите, но и на техния състав. Важно е да закусвате с ястия, които засищат за дълго време. Тогава за един ден ще загубите доста калории.

 

За сутрешното хранене са страхотни храните, които съдържат много фибри. Може да се спрете на зърнени храни. Но не забравяйте, че те трябва да бъдат валцувани или пълнозърнести. Те трябва да се варят, а не просто да се заливат с гореща вода или мляко. Тези зърнени култури съдържат голямо количество минерали, витамини, както и фибри. Затова са много засищащи. Към кашата можете да добавите ядки, горски плодове, сирене, яйца, авокадо. Но захар или много мед е по-добре да не добавяте. В противен случай здравословната закуска ще се превърне във вредна.

 

Протеините за закуска също са много засищащи. Но какво се има предвид под „протеин“? Това са преди всичко яйцата , които се приготвят по различни начини (омлет, бъркани яйца, варени). Задължително яжте жълтъци, защото те имат холеретичен ефект – това е важно за правилното функциониране на жлъчната система. Те също така включват вещество като холин, което помага за подобряване на функционирането на нервната система, черния дроб и кръвоносната система. Към такива ястия можете да добавите парче пълнозърнест хляб, зеленчуци, малко каша. Можете да си направите тост с пълнозърнест хляб и авокадо. Именно авокадото се смята за лидер по съдържание на здравословни растителни мазнини. Такава закуска е много по-здравословна и по-засищаща от сладкишите.

 

Също така, сирената (включително домашно приготвени), червената риба, растителният протеин от бобовите растения са чудесни за закуска. Такава храна стимулира производството на пептида YY, така че ще се чувствате сити за дълго време.

Последно
Не пропускай