Цветята като съставки на любимите ни парфюми – нежност, елегантност и фееричност

Всеки знае, че изкусните парфюми са комбинация от висококачествени и внимателно подбрани съставки и суровини. Методиката по създаване на един аромат далеч не се изчерпва само със събирането на необходимите съставки – следващите предстоящи стъпки изискват екстракцията на ароматите и внимателното им смесване и комбиниране. Крайният резултат, разбира се, е вълнуващ и грабващ вниманието продукт, който всеки почитател на естетиката с радост и гордост би съхранявал на тоалетката си.

И, споменавайки за съставки и парфюми, няма как да не обърнем особено внимание на цветята. Вероятно именно те са и си остават най-популярната суровина в ароматното съдържание. Запитани, хората споменават именно първо цветята, когато стане дума какво се открива в любимите им есенции. Ето защо посвещаваме няколко реда на цветята, чието присъствие в уханията категорично им отрежда статут на бижута и скъпоценности.

Флоралните парфюми едва ли някога ще отстъпят първото място в класациите на клиентите

Парфюмерията в наши дни буквално не спира да ни вдъхновява – ежедневно на пазара откриваме нови и нови парфюми, членове на различни ароматни групи и семейства. Необичайното и екстравагантно комбиниране на съставките в есенциите се е превърнало в запазена марка за много от нашумелите дизайнери. Винаги ще подкрепяме иновациите и посоката напред, но и няма да престанем да се прехласваме по неостаряващата класика. Именно като такава разглеждаме флоралните парфюми – обзалагаме се, че всеки, който чете този текст, си има любим цветен аромат у дома.флорални мотиви в парфюма

Цветята като една от основните съставки в оригиналните парфюми категорично издига есенциите на едно съвсем различно нивот. От съдържанието на флаконите във въздуха се разнася ухание на елегантност, фееричност, свобода и неподправена нежност. Невероятно е, че всички тези настроения могат лесно да бъдат претворени в съдържанието на една малка бутилка, пълна с парфюм. Флоралните аромати са особено популярни сред дамите и господата за дневно ползване, именно поради вече споменатия нежен аспект на есенцията.

На присъствието на кои цветя се радваме най-много при флоралните парфюми

Разбира се, че няма цвете, което да не ухае приятно. Въпреки това, обаче, категорично отбелязваме някои любимци и първенци, чието присъствие в даден парфюм мигновено привлича голям брой клиенти, искащи да изпробват есенцията.

Споменаваме белите цветя, тъй като те сякаш най-силно символизират чистотата, хармонията и нежността. Марковите парфюми с жасмин, момина сълза, бяла роза, портокалови цветчета успяват да погалят сетивата ни и завинаги да оставяй следи в съзнанието ни.

Ако желаем да долавяме повече дързост и плътност, то тогава е препоръчително да се насочим към парфюми, побиращи в себе си роза, нарцис, божур, лавандула. Тези цветя безспорно се характеризират с интензивност и ароматът им задълго ще преследва онзи, който носи подобен парфюм. Почитателите на ориенталските ухания могат да заложат на есенции с пачули, ванилия, османтус, хелиотроп – убедени сме, че ще уцелите право в десетката, ако се спрете на парфюми от този тип.

Последно
Не пропускай