Цветови комбинации на Фън Шуй за спално бельо: Ръководство за избор на подходящи нюанси

Прекарвате една трета от живота си в леглото. То не е просто място за спане след дълъг ден; най-добрите спални са убежище от света. Те ни помагат да се отпуснем, да спим по-добре през нощта и да се чувстваме по-щастливи през деня. Има толкова много фактори, които допринасят за създаването на идеалната спалня, но един от най-важните е цветът. Правилната комбинация може да зададе тон за спокоен сън и релаксация през деня – което означава, че трябва да обърнете внимание на спалното си бельо, ако искате да се справите правилно. Ако Фън Шуй е нов за вас, това е древна китайска философия, основана на живота в хармония с природата. Възприемането на нейните принципи може да внесе положителна енергия в дома ви, затова тази седмица се фокусираме върху внасянето на баланс и позитивизъм в спалнята ви чрез цветовете!

Съвети за цвета на спалнята по Фън Шуй

Във Фън Шуй спалните се свързват с елемента Вода – защото водата е основният източник на живот. Целият живот е създаден от вода – така че е логично стаята с вода да е място, където се чувствате заредени. За да извлечете максимална полза от спалнята си, е важно да се уверите, че сте избрали правилната цветова схема. Ето няколко основни съвета за избор на най-добрите цветове за вашато спално бельо:

– Изберете един основен цвят за стаята си и изградете останалата част от схемата около него.

– Съчетайте топъл и хладен цвят, за да постигнете успокояващ ефект.

– Уверете се, че в стаята ви има елемент на Вода – синьото или зеленото са най-добрите цветове.

– Изберете цветова схема, която отразява вашата личност.

– Поддържайте цветовете в стаята си свежи и жизнени, за да поддържате позитивно настроение.

Баланс и хармония чрез цветовете

Синьото и зеленото са цветовете, които най-често се свързват с хармонията и баланса. Те са и най-често използваните цветове във Фън Шуй, което не е изненадващо, ако вземем предвид тяхното успокояващо и охлаждащо действие.

– Синьо – цветът на небето и морето, синьото е чудесен избор за спалните, като създава успокояващо и спокойно пространство. Това е цветът, който най-много се свързва с лечението и почивката, което го прави идеален цвят за спални, в които искате да се чувствате заредени и спокойни.

– Зелено – цветът на природата, зеленото е идеалният цвят за спални, като създава успокояващо и релаксиращо пространство. Зеленото се асоциира с растежа и обновяването, което го прави идеален за спални, в които искате да се развивате и да се чувствате обновени.

Кои нюанси са най-хармонични?

Червено – Червеното е един от най-интензивните цветове, така че може да бъде претоварващ в спалнята. Въпреки това, когато се поставя в умерени количества, червеното може да създаде невероятно силно и жизнено пространство. Ако сте силна личност, червеното е идеалният цвят – особено за влюбените в спалнята.

Жълто – Жълтото е цветът на оптимизма и веселието. Той е идеалният цвят за спалнята, ако искате да се чувствате приповдигнати и радостни. Подобно на червеното, жълтото е много интензивен цвят, затова е най-добре да го използвате умерено.

Розово – Розовото е цветът на любовта и романтиката. Ако искате да внесете малко любов в спалнята си, розовото е идеалният цвят – особено ако сте във връзка с някого.

Златно – Ако искате да се чувствате богати и луксозни, златото е идеалният цвят. То често се свързва с богатство и просперитет, което го прави идеален цвят, ако искате да се чувствате позитивно и оптимистично настроени за бъдещето си.

Кои форми са най-хармонични?

Кръгове – най-добрият символ на хармония, кръговете са чудесни за внасяне на баланс в спалнята ви. Кръглите маси, килими и лампи са чудесни начини да въведете кръгове в стаята си и са особено полезни, когато използвате много квадрати.

Квадрати – Въпреки че квадратите се свързват с амбиция и постижения, те не са най-добрият избор за спалнята. Добавянето на няколко кръгли елемента може да помогне за балансиране на стаята и да я направи по-хармонична.

Кои комбинации са най-хармонични?

Синьо и жълто – Най-добрата комбинация за хармонична спалня, синьото и жълтото са едновременно спокойни и ободряващи цветове. Синьото се свързва с лечението и почивката, докато жълтото се асоциира с оптимизма и жизнерадостта. Синьо и розово – Друга отлична комбинация, синьото и розовото са спокойни и ободряващи цветове. Синьото се свързва с лечението и почивката, докато розовото се асоциира с любовта и романтиката – което го прави най-добрата комбинация за спалнята.

Спалнята е идеалното място за внасяне на цвят в живота ви. Това е пространство, в което прекарвате много време – така че трябва да е място, където се чувствате комфортно и заредено с енергия. Изборът на подходяща цветова схема може да бъде обезсърчителен – но с тези съвети със сигурност ще намерите правилния баланс и ще създадете пространство, което ви прави щастливи.

Източник: Магазин за спално бельо – spalno-belyo.com

Последно
Не пропускай