Трикове за красота за заети жени

Не всички жени имат много време да се грижат за себе си, но това не е причина да се откажат от това, винаги да изглеждат в отлична форма. Дори и да разполагате само 10-15 минути, пак можете да изглеждате невероятно, ако знаете и приложите тези ефективни трикове. Това са универсални съвети, подходящи са за жени на всяка възраст.

Масаж с кубчета лед

Тази процедура се препоръчва от много козметолози, блогъри за красота и дори супермодели. Жените са използвали лед за тонус на кожата още от дълбока древност. Но през годините този трик не е загубил своята актуалност. Достатъчно е само да прокарате кубче лед по лицето си след почистването му сутрин и вечер. Но трябва да се прави внимателно, с меки движения, без да се натиска върху кожата. Плъзгайте кубчето лед в кръг, като започнете от областта на челюстта и се движите към челото. Важно е да знаете, че при наличие на розацея, първо трябва да се консултирате козметолог. В противен случай проблемът може да се влоши. Но ако съдовете са в ред, това е чудесен начин за тонизиране на кожата.

Сух шампоан за коса

Мръсната коса е неприемлива. Ако видите, че косата не е в добра форма сутринта, може да решите проблема със сух шампоан. Това е идеално средство за мазен скалп, който се замърсява много бързо. Нанесете сух шампоан върху корените, задръжте за няколко минути и разрешете с гребен. След няколко минути главата ви ще придобие перфектен, спретнат вид.

Свиване на порите с белтък

Понякога в кулинарните рецепти е необходим само жълтъка от яйцето, а белтъкът остава излишен. Не бива да го изхвърляте, а да го използвате за козметични цели. Разбийте го с вилица и добавете малко брашно – една щипка е достатъчна. Разбъркайте и нанесете върху почистената кожа. Нека маската да стои така за 5-6 минути, след което обилно изплакнете кожата, като отстраните остатъците. Белтъкът перфектно се справя със стягането на кожата, почиства порите и ги стеснява.

Последно
Не пропускай