Торта за Свети Валентин

Наближава денят на влюбените. Колкото и да смятате Свети Валентин за неестествен празник, всички празнуват, всички говорят за него и някак си това ви кара да се замислите как да изненадатe половинката си. А ако пък сте от тези жени, които обичат всички празници и поводите за купонясване, това е прекрасна идея, за да отпразнувате празника с обичания от вас човек.

Направете торта специално за него. Знаете ли какви плодове обича вашият любим?

Мисля, че няма човек, който би отказал чийзкейк с домашно сладко от ягоди. Много ще го зарадвате с тортата за Свети Валентин. Особено ако не сте от тези жени, които обичат да готвят.

Тази торта се прави за по-малко от час, а изглежда много изискано и вкусно. Най-хубавото е, че тази торта за Свети Валентин няма нужда от печене.

Ето необходимите продукти за тортата (чийзкейк) за Свети Валентин:

  • 1 пакет бисквити за торта;
  • 150 г. масло;
  • 200 г. извара;
  • 300 г. кисело мляко;
  • 200 г сметана;
  • 1 ч.ч. захар;
  • 1 ванилия;
  • 400 г домашно сладко от ягоди.

Начин на приготвяне:

Натрошете един пакет бисквити и ги смесете с маслото. Така ще получите блата за тортата, който трябва да сложите в чинията за торта. Специално за Свети Валентин може да намерите чиния за торта във формата на сърце. Киселото мляко се разбива със сметаната, изварата, захарта и ванилията. След това изсипете бялата хомогенна смес върху блата за торта. Декорирайте тортата по свой вкус. Ако не намерите сладко от ягоди може да избере домашно сладко от друг червен плод (боровинки, малини, къпини и др). Сложете тортата в хладилника за 3 часа, за да се стегне добре сладкото от ягоди.

Идея плюс: Напишете името му върху тортата с желе бонбони, зърна от нар, шоколадови пръчици или сладкарско тесто за моделиране. Никога няма да забрави тази вкусна и романтична изненада и с нетърпение ще очаква следващия подарък за Свети Валентин. Празниците не са създадени за правене на подаръци, а за подаряване на любов и малки жестове.

Последно
Не пропускай