Тази поза за сън ще ви помогне бързо да се отървете от киселините

Киселините периодично измъчват милиони хора. Считат се за най-честият симптом на рефлуксна болест. По време на киселини човек чувства неприятно усещане за парене в гърдите и корема, стомашни болки, понякога гадене.

Това състояние може да причини много неудобства и изисква консултация със специалист, но не може да се счита за животозастрашяващо. Напълно нормално е от време на време да получавате киселини, особено след обилно и висококалорично хранене. Най-често страдаме от киселини по време на празници.

И така, легнахте си, но сънливостта се нарушава от усещане за парене в гърдите и леко гадене. В такъв случай опитайте да се преобърнете на лявата си страна, казва експертът по съня Ашли Хейнсуърт.

Когато става въпрос за минимизиране на нежеланите ефекти от киселинния рефлукс, най-добре е да спите на лявата си страна. Тук гравитацията влиза в действие. Когато човек лежи на лявата си страна, тогава в тази позиция на стомашно-чревния тракт е най-лесно да смила храната, за да я премести от стомаха към червата, цитира експерта британското издание Express.

Ако след известно време все още не сте се почувствали по-добре, тогава определено трябва да вземете лекарство срещу киселини – сигурно го имате в домашната си аптечка. И, разбира се, опитайте се да не преяждате по празниците: по този начин можете да избегнете киселини и да запазите фигурата си.

Как можете да избегнете киселини?

Опитайте със съветите на диетоложката Роузи Милън:

След като сте се наяли хубавичко не си лягайте, а отидете на разходка.

Старайте се да не прежяждате – по-добре хапвайте по-често, но по-малко количество.

След ден, в който сте яли твърде много, останете 24 часа само на сокове.

Последно
Не пропускай