Тази поза за сън ще ви помогне бързо да се отървете от киселините

142
Тази поза за сън ще ви помогне бързо да се отървете от киселините

Киселините периодично измъчват милиони хора. Считат се за най-честият симптом на рефлуксна болест. По време на киселини човек чувства неприятно усещане за парене в гърдите и корема, стомашни болки, понякога гадене.

Това състояние може да причини много неудобства и изисква консултация със специалист, но не може да се счита за животозастрашяващо. Напълно нормално е от време на време да получавате киселини, особено след обилно и висококалорично хранене. Най-често страдаме от киселини по време на празници.

И така, легнахте си, но сънливостта се нарушава от усещане за парене в гърдите и леко гадене. В такъв случай опитайте да се преобърнете на лявата си страна, казва експертът по съня Ашли Хейнсуърт.

Когато става въпрос за минимизиране на нежеланите ефекти от киселинния рефлукс, най-добре е да спите на лявата си страна. Тук гравитацията влиза в действие. Когато човек лежи на лявата си страна, тогава в тази позиция на стомашно-чревния тракт е най-лесно да смила храната, за да я премести от стомаха към червата, цитира експерта британското издание Express.

Ако след известно време все още не сте се почувствали по-добре, тогава определено трябва да вземете лекарство срещу киселини – сигурно го имате в домашната си аптечка. И, разбира се, опитайте се да не преяждате по празниците: по този начин можете да избегнете киселини и да запазите фигурата си.

Как можете да избегнете киселини?

Опитайте със съветите на диетоложката Роузи Милън:

След като сте се наяли хубавичко не си лягайте, а отидете на разходка.

Старайте се да не прежяждате – по-добре хапвайте по-често, но по-малко количество.

След ден, в който сте яли твърде много, останете 24 часа само на сокове.