Тапицирано, дървено, метално – какъв е най-добрият избор за легло за спалнята

Изборът на легло е може би едно от най-значимите решения, не само за интериорния дизайн, но и за самия комфорт в спалнята.

В тази статия ще разгледаме разнообразните спални легла, които се предлагат в магазин за обзавеждане GRANDecor, и това как да съумеем да съчетаем изящното и практичното в едно.

Легло за спалня от метал

метално легло

Като централна фигура в една спалня, леглото може да бъде стожер на стилистичния ориентир за помещението. Затова е и важно то да е удобно, изчистено като форма, цвят и текстура.

Ако вашата спалня е с по-изчистен и модернистичен стил, то може и да изберете метално легло, тъй като самото желязо „лъха” на характерната за модернизма хладина. Разбира се, крайният резултат зависи от цвета на метала и формата на таблата.

Тук се използва разчупена геометрия и орнаментика, която нежно прелива в пространството и позволява на стаята да диша, без да създава усещане на празнота.

Металните легла с красиви изящни извивки са предпочитана мебел за интериори във винтидж стил.

Тапицирано легло за спалня

тапицирано легло

Тапицираните легла могат да спаднат към класическия и фюжън стиловете, тъй като те реално комбинират няколко различни по усещане материали. Страхотен пример за подобно комбиниране е нашето бяло легло от еко кожа с 4 чекмеджета.

Легло за спалня от дърво

дървено легло

Дървото, по естествен начин, носи топлота във всяко помещение. Макар и да не е закон, това почти се е превърнало в аксиома в света на вътрешния дизайн на домове и офиси.

И сами можете да се уверите, че при дървеното легло в цвят орех и табла в сиво Арно, това важи в пълна сила. Топлотата на ореховото дърво е не само внушителна, но то е и значително по-плътно в сравнение със светлите дървени легла от акация или череша.

Така, ако целите един наистина класически стил във вашата спалня, изберете легло, което създава усещането на масивност, тежест и истинска топлота – за препоръчване от масивна дървесина.

Обобщение

Дървото е с по-класическа стилистична нотка, металът може да се сведе към по-модернистичното, а комбинацията между тях създава лоното на фюжън течението.

Истинският отговор на въпроса зададен в началото се разкрива в индивидуалното, а именно това, което вие искате да постигнете и това, което отговаря на вашите съвсем искрени желания.

Съветът на GRANDecor.bg е да не се водите по конкретни стилове и течения, понеже са нашумели, а да се спрете на нещо, което реално отговаря на вашия вътрешен свят.

Последно
Не пропускай