Тайни за красота за всеки ден, за да изглеждате по-красиви и по-млади

Тези малки трикове ще ви помогнат да останете красиви и добре поддържани 365 дни в годината. Съветите са подходящи за всички: за жени, та дори (някои) за мъже от всички възрасти. Тези доказани лайфхакове дават страхотни резултати. Бъдете здрави и сияещи!

 1. Не взимайте горещи вани в навечерието на излизане от къщата, например преди важно събитие, в противен случай зачервяването на лицето е гарантирано. Същото важи и за пилингите и ексфолиантите, дори меките. Почистете лицето си с абразиви 1-2 дни преди планираното събитие. Сутрин е полезно просто да се измиете с хладка вода, без да използвате почистващи препарати.
 2. По-често отпускайте лицето си, по-рядко присвивайте очи и не правете недоволни гримаси.
 3. Срешете веждите си не според растежа на космите, а нагоре или по диагонал. Това ще ги накара да изглеждат по-големи.
 4. Ако устните ви са постоянно напукани и лющещи се, може да не приемате достатъчно вода. Пийте достатъчно течност през целия ден – до 1,5-2 литра чиста вода.
 5. Гелът от алое вера е истински спасител. Подхранва, овлажнява кожата, предпазва от раздразнения. Идеален след кола маска или слънчеви бани.
 6. Овлажняващите маски е най-добре да се съхраняват в хладилник. Уверете се, че опаковките им са херметически затворени.
 7. Леко израсналите корени могат да бъдат маскирани със зигзагообразна раздяла на косата.
 8. Измивайте старателно четките и гъбите си за грим поне веднъж седмично. За това е подходящ обикновен шампоан, след което трябва да ги попиете с кърпа.
 9. Веднъж седмично правете масаж на лицето с мед. За целта нанесете тънък слой (с пръсти или четка) натурален мед върху кожата и масажирайте с потупващи движения.
 10. Калъфките за възглавници от коприна или сатен ще ви помогнат да запазите красотата на кожата.
 11. Винаги нанасяйте околоочен крем със слаб пръст – безименен или кутре. Така че да не разтягате кожата под очите.
 12. Не докосвайте лицето си без нужда. По ръцете ви има много бактерии, дори и да мислите, че са чисти. При пандемия това не е препоръка, а правило, което трябва да се спазва.
 13. Правете подхранващи и овлажняващи маски възможно най-често, а не само преди празници и фирмени партита. Полезно е да отделите всяка свободна минута за грижа за себе си: поставете лепенки под очите си, направете домашна маска, подсилете косата си с масло от репей или други средства.
 14. Прекалено мазният скалп ще бъде спасен от сух шампоан или бебешка пудра. Основното нещо е внимателно да срешете косата си след нанасяне на продукта.
 15. Мицеларната вода с масла за премахване на грим подхранва и укрепва миглите. Ако нямате алергии, по-добре е да я използвате.
 16. Идеалното средство за суха кожа е какаовото масло. Опитайте и се убедете!
Последно
Не пропускай