Тайната на французойките: Защо тези дами умеят да печелят сърца

Красотата е не само добре поддържано тяло, стройна фигура и внимателен грим. Красотата също е безупречно поведение. Колкото и красива да е една жена по природа, ако се държи вулгарно, крещи силно и е груба с другите, тя няма да изглежда красива.

Французойките знаят как да се държат и са много възпитани дами. И това е тайната на успеха им при мъжете.

Французойката винаги казва „Благодаря” и добавя „Довиждане”. Това означава, че всичко й е харесало и ще се върне.

Когато се премести в нов апартамент, винаги опознава съседите си и се опитва да им се хареса. Тя знае колко са важни добросъседските отношения. Ето защо, когато влезе в нова къща, французойката винаги ще им донесе кутия шоколадови бонбони или торта, или дори бутилка вино, за да установят бързо приятелски отношения. И тя никога няма да се кара с тях. А ако иска да направи шумно парти, ще залепи на вход или в асансьора бележка: „Скъпи мои, любими съседи, рожденият ми ден е в събота и може би моите гости ще ви причинят известно неудобство, но определено ще завършим до 22 часа и ще се опитаме да сведем до минимум шума. Моля, извинете ме предварително!“

Французойката е винаги усмихната

Също така френската дама винаги е усмихната. На всеки подарява усмивката си, където и да го срещне. Дори някой да я закачи от преминаваща кола, тя пак щеше да му се усмихне.

Французойката никога не прави забележки на никого

Тя смята, че е неучтиво да прави забележки. Всеки трябва да внимава за своите маниери. Затова тя никога не критикува никого. И дори ако не й хареса обяда в ресторанта и сервитьорът настойчиво поиска обратна връзка, французойката ще каже: „Много ви благодаря! Беше вкусно!“. Дори и изобщо да не е вярно. И това не е лицемерие – това е дипломация.

Французойката избягва да звъни по телефона

Защото тя знае, че средствата за комуникация днес позволяват по-деликатен начин на комуникация, отколкото да прекъсне с обаждането си нещо важно. Тя винаги ще предпочете да остави съобщение, пред неочакваното телефонно обаждане.

Е, такива са французойките! Можем да почерпим някои неща от техния опит.

Последно
Не пропускай