Свежи дизайнерски идеи за малки кухни

Днес ще ви запознаем с няколко добри идеи, ако имате малка кухня…

По-лесно е, отколкото си мислите, да извлечете максимума от пространството в това доста важно, но  малко помещение от жилището

Готвенето и почистването в малката стая за понякога се превръща в акробатика, ако нещата не са организирани правилно.

Но не се обезсърчавайте – има много лесни начини да превърнете Вашата малка кухня в стилно и ефективно пространство. Има специални кухненски дизайни, които работят по-добре за малки пространства.

Предлагаме в статията свежи идеи за кухненско оформление и съвети за ефективно проектиране на малкото пространство.

  • Минимализъм

Когато става въпрос за малки кухни, това е най-доброто решение. Възприемането на минимализма в дизайна на това помещение може да помогне да се създаде усещане за ред и илюзия за по-голямо пространство. Изберете светли цветове, мебели с изчистени линии, нежни текстури и прости аксесоари.

  • Изграждане на скрити работни зони

Това е една от най-големите тенденции в кухненски дизайн за малки помещения за 2019 г. С поставянето на стилни шкафове е лесно да са направи внушение, че те не са предназначени за съхранение на кухненски предмети. Все повече и повече дизайнерите ни дават възможност да се скриват или маскират части от кухнята по собствен избор. Има голям тласък към създаването на скрити работни зони с плъзгащи се врати, които могат да скриват и цялата кухня.

  • Свободно стоящи модулни конструкции

Изборът на персонализирано създаване на такива конструкции ще даде идеалния дизайн на кухнята при доста малко пространство. Например, маси, които позволяват да създава фиксирани или разширяеми зони за хранене, които да отговарят на изискванията на домакинството. Има готови такива конструкции в магазините, но могат да се направят и по поръчка, ако кухнята е специфична по размер и разположение.

  • Наличие само на необходима посуда и ел. домакински уреди

Кухнята с малки размери не трябва да се натъпква с прекалено много ел. домакински уреди, тенджери, тигани, сервизи и т.н. Самото пространство не дава възможност за това. Използвайте малкото пространство разумно. Вградените домакински уреди пестят място и дават възможност за най-доброто използване на наличното пространство.

Направете Вашата кухня стилна и функционална, като инвестирате в съдове за готвене, прибори и уреди, които са достатъчно компактни и в същото време практични. Те могат да са и в ярки цветове,  за да ги оставите на показ. Например, чиниите могат изглеждат привлекателно, когато са подредени на открити рафтове. Така ще имате всичко под ръка, когато готвите.

  • Не слагайте цветя в саксии в това помещение, ако е прекалено малко

Със сигурност, цветята са подходящи за дома като интериорно решение, но кухненското помещение, ако е малко, няма нужда от саксии. Това е излишно и наистина се създава ненужно претоварване. Все пак, ако държите да имате цветя, то може на прозореца на кухнята си, да сложите сандъче с подправки като розмарин, босилек, магданоз. Това е полезно и красиво решение, от което може да се възползва всеки, който има прозорец.

Тези идеи до тук са идеални за малко кухненско пространство в апартамента.

Малките кухни, ако не са организирани правилно, могат да създадат проблем на  всеки активен готвач, така че най-добре би било да осигурите своята малка кухня по поръчка.

Последно
Не пропускай