Съвети за красива походка с токчета

Всички жени обичат токчетата, но голяма част от тях не умеят да вървят добре на любимите високи обувки. Тези жени погледнати отстрани изглеждат сякаш всеки момент ще паднат. Има и такива жени, които размахат ръце все едно летят. Най-смешни са тези, които приличат на баба с наведена глава, гледащи в краката си и вървящи бавно.

Ако се припознахте в един от трите горни случаи, прочетете следните съвети, за да придобиете красива походка с токчета.

Съвети за правилно ходене на токчета

  • Вървете изправени, с вдигната глава, без да размахвате ръцете си. Гърбът също трябва да изправен, а раменете на еднаква височина.
  • Първо стъпвате на петата, без да свивате коляното. Крачката става лека, къса и енергична. Дишайте равномерно.
  • Ходенето на високи токчета не е мъчително, въпреки факта, че кракът заема неестествена поза. Но обувките трябва да са ви удобни, а краката отпочинали. Обувките със средно висок ток ще направят походката красива.
  • Не тичайте, когато сте на токчета. Първо, не е красиво, а е и опасно, защото може да счупите ръка или крак.
  • Второ, няма как да стигнете по-бързо, въпреки че закъснявате.
  • И трето може съсипете обувките.
  • И не на последно място са упражненията за красива походка и тренингите вкъщи.

Учете се да запазвате равновесие

Идеята да се носи тежест на главата идва от източните страни. Застанете боси, изправете тялото и внимателно поставете една книга върху главата си. Пуснете свободно ръцете, въпреки че в началото може да ви се наложи да придържате книгата с ръце. Тръгнете напред със средна крачка. След като усъвършенствате техниката за запазване на равновесие, походката автоматично става красива, дори когато сте на 12- сантиметрови токчета.

Ходете на пръсти в продължение на 1 минута без да свивате коленете. След това тичайте леко на пръсти в продължение на 1-2 минути.

Честото изкачване и слизане по стълби също помагат да придобиете красива походка, защото краката се редуват при всяко стъпало.

Специалистите препоръчват да ходите пеша поне 15 минути всеки ден. Не използвайте градският транспорт за две – три спирки.

Нищо чудно да станете от дамите, които казват, че на високи обувки се върви по-лесно.

Как да се предпазим от проблеми при ходене с токчета

Обувките на високи токчета подчертават стила и самоувереността на всяка жена, но само ако са подбрани правилно. Нито един друг аксесоар не може да направи жената толкова стилна и красива, колкото могат високите токчета. За съжаление те не са най-удобното нещо за носене.

Купувайте точния размер

Обувките трябва добре да се пробват, преди да се купят. По-малките обувки ще ви стягат и да ви създадат и други неприятности. Обувките, които са дори половин номер по-голям от вашия се хлъзгат и не държат глезена стабилен. Ако не намерите вашия номер обувки по-добре не рискувайте, защото може да се окаже, че трябва да продължите пътя боси.

Тествайте новите обувки

Тествайте новите обувки колко са удобни, като се разходите вкъщи два-три дни преди да отидете с тях на предназначеното събитие. Ако разберете, че не са ви удобни в момента, когато тръгнете ще се почувствате много гадно.

Не стойте дълго на високи токчета

Дори ако се налага да остане цял ден или цяла нощ на високи токчета опитайте се да седнете поне за малко, защото продължителното стоене натоварва краката.

Редувайте обувките

Подчинете се на най-високите токове, но не забравяйте и обувките с равна подметка. Краката искат да си починат. Поне два дни от седмицата бъдете с обувки, на които тока им е под 5 сантиметра.

Грижете се за краката

Поглезете краката си те имат нужда от домашен масаж с хидратиращ крем, вана с морска сол и крем против мазоли. Ежедневната хигиена на ходилата и честото посещение на педикюр допринасят да се чувствате комфортно в подходящо избраните обувки с високи токове.

Защо да ходите на високи токчета

Изборът на обувки причинява големи главоболия на всяка жена. Чуденето започва от това какъв цвят подхожда на дрехите ни, отворени или затворени, равна подметка или с високо токче.

„Не знам кой е изобретил високите токчета, но жените му дължим много“ е казала Мерилин Монро.

Ходенето на равни обувки е безболезнено, но ето няколко причини, поради които трябва да изберем обувки с високи токчета:

Високите токчета ни влияят положително на самочувствието ни

При повечето дами съществува малък проблем със самочувствието, когато става въпрос за външния вид и красотата. Високите токчета решават част от този проблем, защото помагат жената да се чувства секси и красива. Силата на усещането, че привличате вниманието на всеки мъж около вас е безценна за повишаване на самочувствието.

Високите токчета ни правят по-високи

Жените носят високи токчета, за да добавят няколко сантиметра височина за лично удоволствие. Те изравняват диспропорциите между горната и долната част на тялото.

Високите токчета са идеални за всеки повод

Независимо дали става дума за вечерно парти, делова среща или кафе-разходка из центъра на града, съответните високи токчета перфектно допълват женската визия.

Високите токчета удължават краката и ни правят по-слаби

Това е едно от предимствата на високите токчета. Дали дължината е 5-6 см или може би 15 см, високите токчета удължават краката и визуално отнемат всеки килограм от теглото. Безспорен остава фактът, че носенето на високи обувки помага на жените да изглеждат по-привлекателни.

Високите токчета ни правят много по-елегантни

Високите токчета ще направят да изглеждате като истинска елегантна дама. Грациозното ходене на високи токове е привилегия на елегантните дами.
И още един трик: докато вървите с високите токчета кръстосвайте едното си стъпало пред другото все едно ходите по въже. Красотата и модата изискват жертви, така че усъвършенствате ходенето на високи обувки.

Обувките с високи  токчета имат силата да повишават самочувствието и да ви превърнат в грациозна дама.

Какво по-хубаво от това? Съберете мъжките погледи!

Последно
Не пропускай