Стъпалата имат нужда от внимание

Добре поддържаните стъпала повишават женското самочувствие също като високите токчета. Това означава да продължите да носите удобните обувки на високи токове и да се погрижите за здравето и красотата на стъпалата, защото и те имат нужда от внимание.

Стъпалата се нуждаят от съответните грижи и внимание. Краката трябва да се мият всеки ден (сутрин и вечер) и след това да се подсушават с хавлиена кърпа. Полезно е да масажирате стъпалата вечер преди лягане.

Трябва да използвате специална козметика и аксесоари за крака. Пемзата е аксесоар, който трябва да притежава всяка дама, която иска да бъде красива. Поне 3 пъти седмично след нанасянето на душ гел остранете сухата кожа на стъпалата с пемзата. Това помага да си отпочинат целите крака. Освен пемзата трябва да притежате сухи четки за масаж на ходилата.

Посещението на педикюрист поне въднъж в месеца е задължително. Не само заради декорацията на ноктите, а и масажът на ходилата, премахването на грубата кожа на петите и оформянето на нокътната плочка на пръстите на краката. Но ако не можете да си позволите поне въднъж месечно да отидете на педикюр, може да отделите поне 1-2 часа и да се опитате да направите педикюр в домашни усовия с всички професионални стъпки. Независимо дали е зима или лято ноктите на краката трябва да бъдат усърдно лакирани подобно на тези на ръцете.

След дългия изморителен ден накиснете краката в съд с топла вода и морска сол за около 15-20 минути. След това измийте краката със студена вода и ги намажете с подходящ крем. Тази процедура действа отпускащо и подобрява кръвната циркулация на краката.

Чорапите се сменят всеки ден, а обувките трябва да се редуват, за да могат да се проветрят и да изсъхнат от потта.
Не носете тесни, неудобни и некачествени обувки, защото могат да предизвикат поява на болезненни образувания. Препоръчително е чорапите да са изработени от естествен материал 100% памук или бамбук, за да не запарват краката.

През лятото ходете боси по-често по пясък, трева или неравна повърхност. През зиминия период се разхождайте с боси крака вкъщи, защото кожата на краката трябва да диша.

По-добре е да се грижите и да предпазите стъпалата, отколото след това да ги лекувате.

Последно
Не пропускай