Стимулира растежа на косата: Направете си естествена боя с розмарин

Ако трябва да боядисате сива коса, опитайте да използвате естествена боя. Става дума за розмарин. Той не само потъмнява сивата коса, но и укрепва косъма, а също така стимулира растежа. Можете сами да си направите боя за коса на основата на розмарин у дома.

От какво имате нужда?

За да приготвите естествена боя у дома, са ви необходими:

  • вода – три чаши
  • пресен розмарин – половин чаша
  • салвия – една трета от чаша
  • малко етерично масло от розмарин

Средството на основата на розмарин е особено подходящо за жени с тъмна, черна или кестенява коса. За блондинките този боя може да промени тона на косата.

Как се приготвя?

Налейте водата в тенджера, добавете розмарина и салвията. Поставете тенджерата на котлона на слаб огън. Изчакайте, докато водата заври.

Когато водата заври, добавете етеричното масло към билковата маса. Десет капки ще бъдат достатъчни. Ако на бутилката с масло не е осигурен дозатор, необходимият брой капки може да бъде точно измерен с помощта на конвенционална пипета. Етеричното масло ще ви помогне да се справите със сухотата на скалпа. Можете да използвате по-малко масло. Но се уверете, че не добавяте повече от необходимото, в противен случай скалпът ще бъде твърде мазен и ще бъде по-трудно да отмиете маслото.

Продължете да разбърквате с шпатула още няколко минути, докато разтворът се разтвори напълно. След това махнете тенджерата от котлона. След това прецедете течността добре, за да не останат листа в нея. Изсипете получения продукт в спрей бутилка. Можете да поставите вътре стрък розмарин, за да стане разтворът по-концентриран. След това го нанесете върху косата си. Можете да правите това до три пъти седмично. Не трябва да забравяме, че срокът на годност на тава домашно лекарство е не повече от пет дни.

Последно
Не пропускай