Спасете се от махмурлук: Учените потвърдиха специалното свойство на яйцата

Хората познават яйцата като лек за махмурлук отдавна. Но сега експертите потвърдиха, че този метод наистина работи. Как бързо да се отървете от махмурлука с яйца?

В навечерието на зимните празници CambridgeLive публикува теорията на ръководителя на специализирана компания за съхранение на вино Elite Wine Refrigeration Калъм Дули за това как бързо да се отървете от махмурлука.

Разнообразие от алкохолни напитки, включително вино, причиняват махмурлук, като нарушават качеството на съня и дехидратират тялото. Алкохолът по същество е токсин. Следователно, когато влезе в тялото, той започва активно да го отстранява. Има обаче определени подходи, които ще ви помогнат да избегнете неприятните усещания сутрин след парти.

Стомашната киселина играе важна роля за това как се чувствате след консумация на алкохол. Ето защо, според Дули, е много важно правилно да се грижите за храносмилането си. Например, експертите съветват да се избягват сладки храни преди и след пиене на вино или други алкохолни напитки. В крайна сметка самото вино ще доведе до рязко повишаване на нивата на кръвната захар.

Защо трябва да ядете яйца, за да се отървете от махмурлука?

Всичко е много просто. Те съдържат аминокиселини, по-специално авидин, които помагат за разграждането на ацеталдехида. Те също така съдържат минерали и полезни вещества, които ще подобрят работата на стомаха.

Когато тялото разгражда алкохола, то започва да произвежда точно такова химично съединение като ацеталдехид. Може да бъде вредно за здравето, така че благодарение на яйцата тялото ще може да се възстанови по-бързо.

Как да консумираме яйца при махмурлук?

Суровите яйца са най-добрият лек за махмурлук. Те трябва да се пият на празен стомах сутрин след купон, когато усетите симптомите на алкохолна интоксикация.

Експертите също така казват, че този продукт може да ви помогне да не почувствате махмурлук изобщо, ако пиете поне едно яйце в продължение на няколко часа или дори по време на бурно парти.

Последно
Не пропускай