София става домакин на Международен форум за борба със сколиозата

На 29 юни 2024 ще се проведе Международният форум "Заедно срещу сколиозата"

В рамките на Международния месец за информираност за сколиоза София става домакин на едно значимо събитие – Международен форум „Заедно срещу сколиозата“. То ще се проведе на 29 юни 2024 г. в Международното Висше Бизнес училище и ще събере на едно място водещи специалисти от България и чужбина. Целта на Форума е да се повиши осведомеността спрямо триизмерната деформация на гръбначния стълб, наричана още сколиоза.

Сколиозата засяга между 5-10% от населението на земята, като най-често това са деца от 9 до 16-годишна възраст. Въпреки усилията на специалисти по темата, все още причината за развитието на това гръбначно изкривяване е неизвестна и често то остава недиагностицирано навреме, което може да доведе до сериозни последици за здравето и качеството на живот впоследствие.

Целта на всички експерти в сферата е да се повиши осведомеността за сколиозата, допринасяйки за това, тя да се диагностицира на време и да може да се контролира посредством физиотерапия, специални упражнения и носене на специализиран корсет. В контекста на Международния месец за информираност за сколиоза, Международният форум „Заедно срещу сколиозата“ ще събере на едно място лекари, научни специалисти, пациенти и родители, за да насърчи обмена на опит, контакти, добри практики и да подкрепи засегнатите от гръбначната деформация.

Организатор на събитието е Фондация „Живот със сколиоза“, чиято основна мисия е да подпомогне качеството на живот на страдащите от сколиоза и това те да живеят по-пълноценно със съпътсващото ги заболяване. Събитието ще започне в 9.30 часа и ще продължи до 17.00 часа. В програмата са заложени обучителни семинари от водещи специалисти, дискусионен панел с практически демонстрации, на място ще се осъществяват прегледи, популярни лица ще разкажат своите истории за победата над сколиозата.  По време на Форума ще има изложбена зона, където посетителите ще могат да се запознаят с най-новите методи за лечение и продукти за подпомагане на хората със сколиоза.

Сред лекторите ще бъдат:

Проф. Ахмет Аланай - сколиозаПроф. Ахмед Аланай, Директор на комплексен гръбначен център в болница „Аджъбадем Маслак“, Истанбул.

Д-р Людмил Генков Благоев, Ръководител отделение във Werner Wicker Klinik – център за лечение на сколиози в Германия.

Исмаил Генчер, ортопедичен техник, ортезист-протезист и създател на компанията Hedef Spine Orthopedics Products в Турция.

Д-р Стоимен Гечев, Управител на клиника „д-р Гечеви“ Павел баня.

Д-р Виктория Спасова, Специалист по медицинска генетика

Искра Пулин, Психолог кабинет „СколиХелп“ при Фондация „Живот със сколиоза“, Петър Петров, Управител на Сколио Център България – специализиран център в София, предлагащ цялостна диагностика и лечение на сколиоза и гръбначни деформации, и др.

Водещ на събитието ще бъде Константин Лунгов – български театрален, филмов и озвучаващ актьор.

За Форума, Силвия Гордеева, управител и съучредител на Фондация „Живот със сколиоза“, подчертава: Наша основна цел е да привлечем вниманието както на родители и деца, така и на общността като цяло към този наболял проблем. Затова е важно да се говори открито за сколиозата, да се разчупи стигмата и да се осигури необходимата подкрепа на всички, страдащи от гръбначни деформации.

Събитието се организира от Фондация „Живот със сколиоза“, с подкрепата нa Аджъбадем Турция, частни и корпоративни спонсори. За гладкото протичане на Форума ще се погрижи event агенцията Алтърнатив Адвъртайзинг. Организаторите канят всички, желаещи да получат полезна информация на Международен форум „Заедно срещу сколиозата“, който е с напълно безплатен достъп и ще се проведе на 29 юни 2024 година от 9.30 до 17.00 часа в Международно Висше Бизнес Училище.

Повече за Международен форум „Заедно срещу сколиозата“

Facebook профил на събитието:

https://www.facebook.com/togetheragainstscoliosis

Facebook Еvent:

https://www.facebook.com/events/732807709057583

Сайт на Фондация „Живот със сколиоза“

 

 

Последно
Не пропускай