Смарт термометри – следенето на температурата вече не е същото !!!

Новите технологии донесоха много промени в различни сфери на живота през 21 век, като в здравеопазването също няма изключения. Пандемията от Covid-19 през последната година и половина предизвика сериозен интерес към носимите смарт термометри (wearable smart thermometers), и затова ние от Ladybook.bg решихме да прегледаме възможностите, които тези умни устройства ни предлагат.

Носимите термометри, известни по света също и като постоянни (continuous), а в България основно познати като смарт термометри са на пазара от няколко години. Но с продължаващата заплаха от коронавируса и неговите по-заразни нови варианти, търсенето им достига рекорд за всички времена.

Един от най-добрите модели смарт термометри, които са налични вече на пазара в България, е Tucky – който съчетава перфектно удобството на смарт термометър с точността на конвенционален и е изключително подходящ за домашна употреба. Tucky термометърът измерва температурата под мишницата, което дава възможност за точно проследяване на всяка промяна.

Самият термометър е под формата на мека, удобна и еластична лепенка, която не дразни кожата, защото е хипоалергенна и дава възможност за прецизно проследяване на температурата във всеки един момент. Измерените стойности се визуализират дистанционно в приложение за смартфон в реално време. Когато температурата превиши предварително зададена граница, се задейства аларма, която проактивно информира за негативните промени и дава възможност за съответната реакция.

Температурата може да се проследява у дома (на разстояние 5-10m чрез (Bluetooth) или дистанционно (на работа) чрез интернет на втори смартфон (синхронизиране на защитени данни в облак). Tucky има допълнителна сигнализираща функция за позицията и преобръщането на новороденото бебе.

Tucky термометърът е иновативен медицински продукт за дистанционно и непрекъснато наблюдение на температурата, който улеснява ежедневието на младите родители.

Всички родители на малки деца знаят колко трудно е да се премери и още повече проследи високата температура при бебетата. С помощта на Tucky този проблем не само е решен, а и нещо повече – смарт термометърът позволява да се следи температурата на детето и по време на сън, без това да създава допълнителни неудобства за цялото семейство, което превръща Tucky в един от задължителните уреди в аптечката на съвременния дом.

Последно
Не пропускай