Силата на жените: Ето кои са най-богатите жени в света

Може би сте чували за Бил Гейтс, Джеф Безос и/или Илон Мъск? Тези хора са най-богатите в света. От поп културата до политическото присъствие, те имат всичко и дори не се свенят да влизат в заглавията от време на време. Често чувате за мъжете в списъка на най-богатите хора в света, но какво да кажем за жените? Има ли богати жени или това е поредната сфера, доминирана от мъже?

Списъкът, който може да прочетете по-долу, включва и жени, които споделят богатството си с братя и сестри, деца или съпрузи. Повечето от жените в този списък са наследили състоянието си, като наследницата на Лореал, Франсоаз Бетанкур Майерс или наследницата на Уолмарт Алис Уолтън или Джулия Кох. Тя наследи богатството си от индустрията Кох.

 

И така, нека поговорим за някои от най-богатите дами в списъка на Форбс.

  1. Франсоаз Бетанкур Майерс

Твърди се, че нетното състояние на Майерс е около 74,8 милиарда долара и това не  е изненада, тъй като тя е внучка на основателя на L’Oreal, компанията за красота, както и нейна наследница. Марката има глобален успех с милиони продукти, продавани всеки ден. Не е шок, че Майерс е попаднала в списъка! Тя се появи за първи път в списъка на Forbes през 2018 г. след смъртта на майка си Лилиан Бетанкур, като седна на трона като най-богатата жена в света.

  1. Алис Уолтън

Уолтън е дъщеря на Сам Уолтън, основателят на мега супермаркета Walmart, която се намира в почти всеки щат на Съединените американски щати. През 2022 г. нетното състояние на Уолтън се увеличи с 3,5 милиарда долара благодарение на покачващите се акции на Walmart. Сега то възлиза на умопомрачителните 65,3 милиарда долара! През 2020 г. Алис Уолтън се радваше на първото място като най-богатата жена в света, но скоро беше детронирана от Франсоаз Бетанкур Майерс.

  1. Юлия Кох

Твърди се, че нетното състояние на Джулия Кох е около 60 милиарда долара, които тя е получила от 42% дял в Koch Industry след смъртта на нейния съпруг природозащитник Дейвид Кох. Тя споделя богатството с децата си и притежава половината от дела във втората по големина частна компания в Съединените щати, докато другата половина е собственост на Чарлз Кох, председател на Koch Industry.

  1. Макензи Скот

Скот получи титлата си като една от най-богатите жени, след като подаде молба за развод с бившия си съпруг Джеф Безос, основателят на Amazon. Оттогава нейното нетно състояние е нараснало до 43,6 милиарда долара. Скот обаче не е типичният елит; тя е дарила над 12,5 милиарда долара за 2 години.

  1. Жаклин Марс

Марс е собственик на една трета от Mars Incorporated, марката зад любимите ви бонбони M&M и марката Pedigree за храни за домашни любимци. Нейното нетно състояние се оценява на около 31,7 милиарда долара.

Въпреки че може да забележите разликата между нетната стойност на най-богатите жени и най-богатите мъже в списъка на Forbes, е нормлано да се каже, че дори и жените имат доста обилно богатство.

Последно
Не пропускай