„Шарлот“: рецепта за бисквитена торта без печене

Жадувате нещо вкусно, но не ви достига време? Или не сте майстор на печенето на бисквити, но сте решили да зарадвате семейството си? Тази рецепта за торта със сладко руло може да бъде истински подарък и спасение в подобна ситуация.

Какво е торта от сладко руло?

Първо, правейки такава торта, не рискувате нищо. Не е нужно да се притеснявате, че тестото няма да стане и сладкишите няма да бъдат сполучливи, защото основната съставка вече готова.

Тортата „Шарлот“ може да се приготви набързо, просто и лесно, дори в делничен ден, когато просто няма време и енергия за дълги приготовления. Освен това ще ви трябва минимален брой продукти, които можете да купите на път за вкъщи в най-близкия магазин.

Необходими продукти:

 • Сладко руло (2 броя са достатъчни за една средна торта);
 • замразени плодове – 200 гр
 • сладкарска сметана – 400 мл
 • желатин – 20 гр
 • гранулирана захар – 150 гр
 • вода – 70 мл

Начин на приготвяне:

 1. Извадете ролуто от опаковката и ги нарежете на филийки от сантиметър и половина.
 2. Вземете най-дълбоката купа, поставете фолио в нея и наредете по дъното и страните с резени. Трябва да се оставят няколко парчета за върха.
 3. Приготвяме желатина както пише на опаковката.
 4. Размразете плодовете и ги смелете в блендер със захарта, след което сложете на котлона за 5 минути. Пюрето трябва да се охлади.
 5. Разбийте сметаната до плътност с желатина и горските плодове.
 6. Полученият крем изсипете в купата с резените от рулото, докато купата се напълин. Покрийте горната част на плънката с останалите резени руло.
 7. Готовата торта трябва да престои поне 4 часа в хладилника.
 8. След това покрийте тортата с чиния и рязко обърнете купата. Внимателно го повдигнете, така че тортата да е на дъното на чинията.
Последно
Не пропускай