Сбогом на бръчките: Йога за лице – информация и инструкции за ежедневна практика

Знаете ли вече новата чудодейна гимнастика за лице против стареене? Е, нека не преувеличаваме. Нека го наречем „нещо с ефект на бавно стареене“. Йога за лице има основната рецепта за натискане и поглаждане. Това означава в най-добрия случай да правите ежедневни разтягания, предимно с ръце, на лицето си, вместо на тялото. Има смисъл, все пак има мускули на лицето – общо 26! И особено сега по време на корона вирус, увеличеното време за работа на екрана в домашния офис натоварва кожата ни. Така че нека правим йога за лице, рентабилно и устойчиво решение за красива кожа. Ние обясняваме всичко и ви показваме най-добрите упражнения:

Йога за лице е вид тренировка на мускулите на лицето. Това ревитализира кожата, противодейства на бръчките и насърчава кръвообращението – и носи усещане за релаксация. Само няколко минути на ден обещават видим ефект против стареене. Дори има подобен ефект на невротоксина ботокс/ботулинов токсин. Тук мускулите се обездвижват и по този начин се отпускат. С йога за лице, продължителната релаксация се получава естествено.

Ползите са и психологически. Защото, когато кожата се гали и потупва, се отделят хормони на добро настроение. Това облекчава стреса или безпокойството и укрепва имунната система.

Не само проучванията доказват ефективността на йогата за лице, тя има и много холивудски звезди като последователи, на чиито лица можете да се възхитите на ефектите й. Между другото, една японка се смята за нейн „изобретател“: Фумико Такацу приложи принципите на Хатха Йога към лицевите мускули. Тя е търсила начина да компенсира щетите по лицето си при катастрофа.

Проблемни зони: йога за лице може да помогне тук

Да, ние, жените, винаги намираме за какво да се захванем. С напредването на възрастта класически са бръчките на челото, бръчките между веждите или назолабиалните гънки. Или се движи около очите: подути торбички под очите, бръчки около очите, пачи крак, хлъзгави петна, сиви сенки под очите, уморени очи.

Критичният фокус винаги е върху устните. Има бръчки на пушач, увиснали ъгли на устата, стиснати устни, неопределени или изкривени устни или дори крива усмивка.

Освен това хлътнали бузи или прекалено месести бузи, двойна брадичка, лицето като цяло, както и шията и деколтето могат да предизвикат недоволство.

Повече здравословни, отколкото зрителни проблемни зони могат да бъдат например челюстта (скърцане със зъби) и проблеми с напрежението в областта на главата, а на шумът в ушите също може да се противодейства с йога за лице.

Йогата за лице може потенциално да помогне срещу всички тези неща. Като цяло, това подобрява самочувствието и благосъстоянието.

Последно
Не пропускай