Съвети за грижа за кожата: В какъв ред се прилагат продуктите за лице

Всички съвети за грижа за кожата са насочени към стриктно спазване на последователността на действията за почистване, овлажняване и нанасяне на грим. Без това най-добрият крем за лице няма да работи.

В какъв ред да се прилагат козметични продукти за лице

Грижата за кожата на лицето е цял комплекс от средства. Трябва да запомните в какъв ред да ги използвате:

  1. Препарат за отстраняване на грим за лице. Тази стъпка на грижа не трябва да се пропуска, защото запушените пори ще доведат до акне.
  2. Почистващ препарат за лице (гел или пяна). Използва се след отстраняване на грима и не замества предишния етап на грижа, а го допълва.
  3. Тоник за лице помага за почистване на повърхността на кожата от мъртви клетки, възстановяване на киселинно-алкалния баланс и подготовка за нанасяне на крема.
  4. Продукти със специален ефект – например, концентрати против стареене.
  5. Хидратиращ крем за лице – нанасяйте само след като предишното средство е попило. Можете да използвате гел. Малко крем се нанася върху лицето с потупващи движения, движейки се по посока на масажните линии.
  6. Слънцезащитен крем. Необходимо е дори да не ходите никъде през деня. Този крем се използва през зимата и дори през нощта. Слънчевата радиация е невидима, но може да причини фотостареене. Това е последната стъпка в ежедневната ви грижа за кожата.
  7. Околоочен крем не се нанася едновременно с овлажнител. Трябва да изчакате малко.
  8. Масло за лице – при необходимост. Този продукт не е подходящ за всеки. Необходим е само при тежка дехидратация на кожата, за да създаде допълнителна защитна бариера. Нанася се в малко количество, за да не се запушват порите.
  9. Тонален крем. Преди него можете да нанесете основа за грим. Не всеки има нужда от него, а за грижата за кожата това е незадължителна стъпка, но основата лежи по-добре върху нея.

При страдащите от алергии основата за грим може да причини възпаление и дразнене на кожата.

Последно
Не пропускай