С какво Гърция привлича туристи от цял свят?

Слънце, море, гостоприемни местни хора, ненадмината кухня и много добри условия за почивка правят Гърция любима дестинация на туристите от цял свят.

Красива държава, разположена в Югоизточна Европа с разнообразна природа и ориентирана към туризма, Гърция ви дава десетки причини да я посетите поне веднъж през живота си. Фантастичният климат през лятото с много слънце и високи температури е чудесна предпоставка за страхотна морска почивка. Докато в много други европейски държави вали неуморно и през летните месеци, то времето тук е сухо, приятно и топло. Можете спокойно да прекарате нощта на плажа, без да се притеснявате, че ще завали.

Но не само чудесният климат печели сърцата на туристите. Ако попитате някого защо отново се връща тук, вероятно ще ви каже, че гърците са едни от най-милите хора на света, а туристите са винаги на почит. Високото ниво на обслужване във всяка сфера кара туристите да се чувствате наистина специални.

Гърците обичат да глезят своите клиенти, затова не се изненадвайте, ако ви предложат грозде, бисквитки, портокали или просто чаша вода, докато се разхождате. Вероятно и ще ви поднесат десерт в къщата за гости и ще ви предразположат по всякакви начини да се почувствате като у дома си.

Акцент по време на традиционните почивки в Гърция е запознаването с богата история на страната. Трудно е да си представим какъв би бил днес светът без влиянието на древна Гърция, без геометрията на Евклид и Питагор, без логиката на Аристотел, без гръцкия почерк от древни времена в много съвременни държави.

Освен това, природата на тази ваканционна страна е изключително красива – обширни пясъчни плажове, кристално чисто море, живописни китни села, малки уютни заливи, впечатляващи планини, пещери и обширни гори. Тук ще се насладите не само на релакса на плажа, но и ще събудите изследователския си дух. Природата ще ви омагьоса и ще откриете в себе си непозната страст.

Не пропускайте да посетите и археологическите обекти, красивите църкви и манастири, внушителните паметници и музеи. Гърция почита традициите, затова често ще чувате гръцка музика, а в малките кокетни села ще се запознаете с древните обичаи.

Не можем да не отделим специално внимание на гръцката кухня, защото тя е по-вкусна, по-здравословна и чиста, откъдето и да било. В уютните таверни пък имате шанса да хапнете риба, която собственикът е уловил през деня. Всичко е прясно и чисто и поднесено с внимание и вкус.

Страната има много и различни острови, всеки от които притежава своя чар. Любим на повечето туристи е остров Крит, предпочитан за почивки в Гърция. Отдалечените планински села, тихите плажове, уютните пристанища, красивата природа и интересна култура правят остров Крит истински магнит за туристи.

Закинтос е също прекрасен остров с красива природа, стръмни скални образувания, чудесни пясъчни плажове, малки уединени села, „сини“ пещери и впечатляващи морски костенурки.

На остров Корфу е не по-малко интересно. Тук ще откриете десетки красиви плажове, кокетни планински села, внушителни исторически паметници и удивителна природа.

В югоизточната част на Егейско море ви очаква остров Родос със своите красиви планини и равнини, маслинови дървета, възхитителни плажове, мек климат. Град Родос е красив средновековен град с крепост, две чудесни пристанища и романтичен пясъчен плаж.

Макар по-малък, остров Кос привлича редовни туристи с фантастичните си плажове, спокойствие и атрактивна архитектура.

Който и остров да изберете за вашата почивка в Гърция, няма да съжалявате. Всеки от тях ще ви предложи много възможности за релакс на плажа, разходки сред природата, архитектурни и исторически забележителности.

Последно
Не пропускай