Ролята на жената – истинските критерии за красота на женското поведение

Човешката история рисува много объркваща картина на правилната роля на жените в семейството и обществото. В някои случаи тя е доминиращата фигура, докато в много култури и през по-голямата част от историята тя се е смятала, в най-добрия случай, за второразрядна, а от друга страна за малко повече от собственост или движима собственост. Каква е ролята на жената?

В нашата епоха, за съжаление, мъжките и женските роли са тясно преплетени, а понякога дори напълно разменени. Жената се е превърнала в олицетворение на сила и решителност, символ на твърдостта. Вместо да гледа семейното легло, тя се стреми да завладее света. Нейните натрупани мъжествени черти на характера, чужди й по природа, я затрудняват да види в мъжа си защитник и истински герой, твърдят психолози.

Но жената всъщност е нежна и мека. Тя трябва да си позволи да бъде слаба и малко уязвима. В нея живее специална възвишена същност. Самата й природа я провокира да създаде уютна и спокойна атмосфера в семейния дом. В нея е скрито желание да вдъхновява и подкрепя съпруга и децата си.

Имате ли чувството, че сте загубили женствеността си?

За да си я върнете, трябва да се държите като жена. Жената е въплъщение на красотата, което означава, че трябва да се научи да показва красота във всичко. Първото място, където трябва да бъде красотата, е самата тя. Нищо не преобразява жената така, както светлите мисли и чистото сърце. Именно те я обгръщат с очарованието на красотата и привлекателността. Изпълнена с доброта отвътре, една жена ще може да прояви външно красотата си в хармонична реч и плавни движения.

Красотата се показва и в действията. Отваряйки се към съпруга си, тя демонстрира доверие и любов към него. Проявявайки смирение и покорство, жената дава възможност на своя мъж да бъде учител и наставник. Ако за една жена нейният любим стане единственият мъж в живота й, тогава тя показва цялата красота и величие на женското начало.

Добронамереност, съчувствие, разбиране – това са истинските критерии за красота на женското поведение. Каквото и да е настроението на съпруга, жената трябва да може да го гали и изслушва. Със своята мекота тя е в състояние да премахне безпокойството и напрежението.

Най-голямата красота е в женската любов. Основната роля на жената е да обича мъжа си, без да иска нищо в замяна – това е истинската любов.

Обичайте го сутрин, докато пиете кафето си, обичайте го следобед, наблюдавайки дейността му, обичайте вечер, когато е уморен от грижи. Защото няма друг като него – не е имало и не може да има.

Последно
Не пропускай