Подут корем – причини

Не сте със закръглена фигура, а имате малко коремче? Редовно правите коремни преси, опитвате се да спазвате диети и да се храните здравословно, а коремчето си остава. И добре, че са широките блузи и рокли, за да прикриете стърчащото малко коремче. Има редица причини за подут корем.

Непостоянен режим на хранене

Ако сте от дамите, които са свикнали да пропускат някое от основните хранения, защото не се чувстват гладни или имат много работа, нека не ви учудва стърчащото коремче. Когато забравите някое от основните блюда на следващото хранене ще трябва да напълните с по-голямо количество храна стомаха си. И какъв е резултата от непостоянния режим на хранене – образуване на коремче.

Хранете се 4-5 пъти дневно!

Склонност към напиване

Ако обичате да си пийвате алкохолни напитки по-рядко, но в по-големи количества и нямате корем, значи вие сте истинска героиня. Склонността към напиване води до поява на коремче, така че не се залъгвайте, че бирата е безалкохолна и здравословна напитка. Внасянето на голямо количество алкохол спира правилното функциониране на целия организъм.

Спазване на диета

Може да звучи странно но спазването на определени диети може да предизвика подуване на корема. Случвало ли ви се е да спазвате една и съща диета с вашата приятелка и тя да отслабне, а при вас да няма ефект?

Това е така, защото сте избрали неподходяща диета. Ако диетата не ви действа добре се посъветвайте с диетолог.

Често правене на коремни преси

Сещате се да правите коремни преси, само когато видите в огледалото, че ви се поддава коремчето. Колкото и коремни преси да правите трябва да водите здравословен начин на живот и да практикувате и друг спорт, иначе усилията ви ще отидат на вятъра.

По-тесните дрехи правят фигурата по-слаба

Това е заблуда – да купувате тесни дрехи с един или два номера по-малък размер за да изглеждате слабо. Ако не намерите вашия размер облекло не е необходимо на всяка цена да закупите харесваната вещ.

Тесните дрехи няма да прикрият коремчето и да ви направят по-секси и слаби, а смешни в очите на другите.

Глупави оправдания за подуването на корема

Подуването на корема най-често се появява като резултат на нездравословното хранене или по време на цикъл. Дори и да не чувствате болка, ако корема ви е често подут, не търсете глупави оправдания, а отидете на лекар.

Последно
Не пропускай