Прогонете следпразничната депресия

Дните през зимата са дълги, студени и мрачни, а портмонето изпразнено от празничните събития. Чувствате как мързелът удобно се настанява във вас и отново ви завладява следпразничната депресия.

Според специалистите от американската психиатрична асоциация, хората изпадат в депресия заради липсата на слънчева енергия. Вместо да потънете в зимната депресия и да се съобразявате два-три месеца с нея, ви предлагаме няколко метода, които ще ви помогнат да преодолеете депресивното състояние. Ето как да прогоните удобно настанилата се следпразнична депресия.

Горещи срещи с приятели

Затваряте се вкъщи, не отговаряте на телефона, нито на фейсбук съобщенията, въпреки че сте онлайн денонощно.

Не се затваряйте в себе си, не стойте пред „компа“, а организайте среща на колегите от предишната работа, курса по английски или със стар познат. Срещите с приятели действат антидепресивно.

Вместо да се оправдавате, че не ви се излиза от вкъщи, защото е студено, запазете места в заведение с разгоряла се камина. Горещ шоколад, ароматно кафе или чаша черен чай, споделени с приятна компания покрай разгорялата се камина, ще прогонят следпразничната депресия.

А спомените ще накарат зимното слънце да се появи и да стопли сърцето ви.

Няколко професионални стъпки салса

Не се притеснявайте, не става въпрос за скъп курс по танци. Във виртуалното пространство има куп безплатни уроци по салса, които имат за цел да ви покажат няколко професионални стъпки.

Музиката лекува депресията. Меренге, кумбия, бачата или салса – каквото и да изберете, след като се съедините с ритъма на латиноамериканската музика, ще се почувствате много по-добре и ще прогоните следпразничната меланхолия.

Зимна разходка в близкия парк

Разходете се в близкия парк. Студено е, но е красиво. Ще срещнете различни хора. Ако се загледате в лицата им, ще установите, че някой изглеждат много по-добре от вас, а други по-зле.

Поогледайте се още малко и ще видите, че няма нито една причина да изпадате в депресия. Прошепнете: „Аз съм млада, красива, здрава жена, с доста доходна работа“. Малко ли са тези неща, за да не изпадате в депресия.

А да не говорим за хората в семейният кръг, приятелите и познатите, които безсуловно ви обичат. Те заслужават вашата истинска усмивка.

Освежете и почистете дома

Разместете мебелите вкъщи и почистете основно дома. Променете мястото на аксесоарите, картините и цветята и създайте уютна обстановка у дома. Не спускайте щорите за да успее да влезе светлина, която ще изгони следпразничната депресия.

Първо хубаво подрете нещата у дома, а след това рефрешнете мислите в главата си. Всичко е подредено, чисто и красиво и няма място за нито за трохичка депресия.

Позитивизмът, четенето, мъдрите мисли и усмивката ще ви помогнат да прогоните следпразничната депресия.

Последно
Не пропускай