При изготвянето на проект на кухня е важен всеки детайл

Дизайн по поръчка е най-доброто решение ако искате да превърнете вашата кухня в сърцето на дома, където с удоволствие да прекарвате много приятни мигове с близки и приятели. Помещението може да стане уютно, комфортно и приветливо само с точните интериорни решения. Обсъдете с дизайнера всички елементи, които ви харесват и бихте искали да присъстват във вашата кухня и обърнете внимание дори на най-малкия детайл още при формирането на проект на кухня.

Определяне на стила на обзавеждането е един от първите етапи при създаването на проект на кухня

Важно решение, което трябва да вземете в началото е, в какъв стил бихте искали да е вашата кухня. Преценете дали ви допадат повече класически ретро кухни или бихте искали модерна кухня с изчистен минималистичен дизайн, а може би, би ви допаднало рустикално обзавеждане. Ако кухнята е с отворен план, съобразете обзавеждането ѝ със стила и цветовете в интериора на съседното помещение.

Решете какви материали и цветове ще се използват за реализирането на вашия проект на кухня

След като сте определили стила на вашата кухня, заедно с дизайнера трябва да изберете какви материали и цветове да се приложат при осъществяването на конкретния проект на кухня. Едно от основните предимства на всички кухни по поръчка е, че те се изработват от висококачествени материали, което ги прави по-устойчиви във времето. Спрете се на материали за кухненските шкафове и плотове, които са здрави и издръжливи, и ще ви е лесно да поддържате. Цветът, разбира се, също е от значение при реализирането на всеки проект на кухня. Изберете нюанси, които ви създават настроение. Експериментирайте смело със съчетанията, за да постигнете интересен и разчупен интериор.

Удобното и функционално разположение е от първостепенно значение при изготвянето на проект на кухня

Важно е най-често използваните уреди в кухнята да са в удобна близост един от друг. Обикновено това са хладилникът, мивката и печката и трябва да се помисли за функционалното им разположение. В кухня, която има достатъчно ширина, те може да бъдат оформени в т.нар. “работен триъгълник”. Ако помещението е дълго и тясно, най-добре е да поставите вашите хладилник, мивка и печка по протежението на едната стена.

Осигурете си и достатъчно пространства за съхранение, когато реализирате вашия проект на кухня. Само подредената кухня е комфортна за използване и изглежда приветлива за околните.

Обзаведете с вкус и стил всяко кътче, предвидено във вашия проект на кухня

Подредете уютен кът, в който да се събирате със семейство и приятели, за да опитате от вкусната храна, която сте приготвили във вашата кухня. Не забравяйте и декорацията. На открити рафтове изложете красиви съдове, свещи или други елементи за украса. Оборудвайте си и своеобразна кухненска библиотека с красиви готварски книги и ценни тефтери с изпробвани рецепти. Осигурете достатъчно осветление в помещението, за да е свежо и приветливо.

Готвенето може да е истинско забавление в удобно и красиво помещение, обзаведено по специално изготвен за вас проект на кухня. Подарете си кухнята, за която винаги сте мечтали и ще имате много приятни мигове със семейство и приятели край трапезата с вкусна храна.

Последно
Не пропускай