Практически съвети, които ще ви помогнат да изглеждате по-млади

Кожата изсъхва и става по-тънка с напредването на възрастта, така че продуктите, които сте използвали преди пет години, може вече да не дават желаните резултати. Как да поддържаме по-младежки образ и на какво трябва да се обърне специално внимание?

Ето няколко практически съвета, които ще ви помогнат да изглеждате значително по-млади.

Отървете се от дебелата основа

Ако все още нанасяте фон дьо тен директно върху застаряваща кожа, вероятно ще добавите години към външния си вид. Този дебел горен слой има тенденция да образува дълбоки пукнатини, които изглеждат много по-зле от фините линии, които се опитвате да скриете. Вместо това нанесете овлажнител, грунд и след това лека течна основа за допълнителна хидратация. Козметиците съветват внимателно да потупвате с гъбичка, а не да търкате.

Избягвайте „клоунските“ очи

Нанасянето на красив грим за очи изисква точност. За съжаление, зрението се влошава с възрастта. Ако не виждате добре, може да не нанасяте правилно грима. Резултатът може да бъде огромно количество сенки за очи или изкривена очна линия. Решение: Купете си добро огледало с лупа.

Подчертайте формата на окото

Клепачите са склонни да увисват с възрастта, така че целта е да се отвлече вниманието от клепачите към самото око. Очната линия е ключът. Нанесете го на тънка ивица по линията, където започват миглите, отгоре и отдолу. Това ще подобри формата на очите ви и ще създаде илюзията за по-плътни мигли. Използвайте меки нюанси и леки докосвания, когато нанасяте сенки за очи.

Използвайте молив за веждите си

Веждите са изключително важни, защото рамкират лицето. Но веждите с възрастта стават по-тънки и посивяват. За да ги „върнете“ на мястото им, се препоръчва да използвате специален молив, който трябва да бъде съобразен с цвета на косата ви.

Не позволявайте на устните ви да кървят

Първо използвайте овлажнител и след това нанесете основа върху устните си, преди да си сложите червило.

Поддържайте устните си влажни

Дори и за най-висококачествения грим ще бъде трудно да скрие сухите, лющещи се устни. Поради тази причина е важно да овлажнявате кожата си по-често. Балсамите за устни с масло от ший, вазелин или витамин Е работят отлично.

Уморени очи

Ако очите ви изглеждат уморени, повече почивка може да е най-очевидното решение. Сънят предизвиква освобождаването на хормони, които помагат на кожата да остане по-дебела и еластична. За да намалите подпухналостта на очите, намалете приема на сол и пийте достатъчно вода. Можете също да опитате да успокоите подпухналите очи с хладни резени краставица или влажни пакетчета чай.

 

Намалете тъмните кръгове

Получаването на достатъчно сън може да намали също и тъмните кръгове под очите. Но при някои хора това се случва поради прекомерна пигментация на кожата. В този случай могат да помогнат кремове, съдържащи избелващи агенти като ретинол, хидрохинон, зелен чай или витамин С.

Ексфолирайте

Ексфолирането премахва мъртвите, сухи кожни клетки, разкривайки по-свежата кожа отдолу. Можете да използвате специални гъби заедно с почистващия препарат, за да почистите нежно лицето и тялото си. Редовното ексфолиране ще помогне за премахване на старата кожа. Но внимавайте да не търкате твърде силно.

Премахване на старчески петна с хидрохинон

Хидрохинонът е активната съставка в популярните избелващи кремове. Той не позволява на кожата да произвежда меланин, пигментът, който придава цвят на старческите петна. Хидрохинонът се предлага без рецепта или по лекарско предписание, ако е в по-високи концентрации. Койевата киселина е друг изсветлител на кожата, който ще ви свърши работа.

Използвайте антиоксиданти

Антиоксидантите са витамини и минерали, които могат да противодействат на увреждането на свободните радикали върху тялото и кожата ви. Можете да ядете храни, богати на антиоксиданти (горски плодове) или да нанасяте антиоксидантни кремове директно върху кожата си. Изследванията показват, че витамин С е особено полезен.

Последно
Не пропускай