Позите, които ни правят неуверени и от които трябва да се отървем

Има невероятен начин не само да покажете на обществеността своята увереност, но и да я почувствате. Всяко движение на тялото се отразява на психиката. Няма смисъл да се спори, че езикът на тялото съществува, но малко хора смятат, че могат да го използват в своя полза. Но избирайки пози и жестове, можете да почувствате прилив на енергия и увереност в себе си, твърдят психолозите.

Какво трябва да избягвате?

Нос, забит в пода

Когато хората ни обърнат внимание, първото нещо, което хората, които са неуверени правят, е да забият носа си в пода. И това не само издава неувереност, но дори предизвиква двойна брадичка и кара носа да изглежда дълъг.

Важно е да държите горната част на главата си нагоре. Представете си, че имате книга на главата си, винаги се движете с това чувство – и ще забележите, че изведнъж ще започнете да бъдете уважавани и възприемани като уверен човек!

Не се стягайте

Втората естествена реакция на тялото при всеки стрес е да се стегне. Раменете леко (или не съвсем леко) се издигат към ушите, ръцете искат да затворят жизненоважните органи в корема, цялото тяло се извива, сякаш иска да се върне отново в ембрионална поза и да се почувства в безопасност. Когато хората ни обръщат внимание, да се свиваме и замръзваме е естествена реакция на тялото. Инстинктивната реакция е необходима, за да решим дали да атакуваме или да бягаме.

А трябва да изправим раменете си и да ги спуснем. Няколко минути в позата на „уверен човек“ и реакцията няма да закъснее. Работата е там, че тялото ни наистина реагира на стойката. И ако сме изтощени, изкривени, тогава хормоните на стреса ще превземат тялото. А дори и изкуствено да държим стройна поза, изведнъж усещаме прилив на енергия – това също са хормони. Колкото по-често използваме уверени пози, толкова повече наистина се чувстваме уверени в себе си.

Позата на послушното дете

Ръцете на коленете, краката под стола – типично за детска градина. А елементарното издърпване на краката изпод стола ще демонстрира тяхната красота и дължина. Позиционирайте ръцете си асиметрично, като използвате пространството наоколо. Ако има подлакътник, поставете лакътя си върху него. Не събирайте ръцете си в зоната корема и не ги слагайте на коленете.

Ненужни жестове и престараване

Друго, което не ни вдъхва увереност, е да се стараем твърде много. Когато човек прави нещо ненужно умишлено, другите усещат това. Умишленото демонстриране предизвиква усещане за вулгарност.

Последно
Не пропускай