Закупуване на лаптопи втора ръка

В случай, че обмисляте да се снабдите със собствен лаптоп или да подновите стария, който вече не ви служи толкова добре, вероятно се питате дали да заложите на нов, закупен от магазина лаптоп или да рискувате с някой втора употреба. Оказва се, обаче, че „рискът“ да заложим на преносим компютър втора ръка не е чак толкова голям, колкото си мислим. Нека да разгледаме предимствата на такава инвестиция.

Първото, което веднага ни прави впечатление, е далеч по-ниската цена (вижте например втора ръка лаптопи на топ цени в plasico.bg). Особено, ако не сте от щастливците с неограничени възможности, това си е доста апетитно предложение – да закупиш лаптоп, който ще ти върши отлична работа, при това едва на половин цена. Примамливо.

Според специалистите, разликата в цената на употребяваните и неупотребяваните лаптопи се дължи на това, че когато моделът е бил нов, някой вече предварително е заплатил всички разходи по неговата изработка. По този начин, за този, който купува повторно лаптопа, остава единствено за заплащане реалната му стойност.

По отношение на надеждността, също не следва да имате притеснения, защото предлаганите втора ръка лаптопи обикновено се проверяват щателно и се предлагат за закупуване чак след като сервизните техници са отстранили всички евентуални дефекти. Също така те са почистени и тествани, което минимализира риска да попаднете на дефект.

Трябва също да отбележим и факта, че по-голямата част от предлаганите на пазара лаптопи втора употреба са били използвани в държавни институции, които подменят своята техника на определен период от време. Затова, купувайки си употребяван лаптоп, това не означава непременно стока, която е била повредена и реновирана, а точно обратното. По-скоро трябва да гледаме на тази техника като на проверена с времето, добре работеща и надеждна.

Друго важно предимство на лаптопите втора употреба е, че те идват с инсталиран софтуер, което е не само много удобно, но и спестява време и пари на своя нов притежател. Като добавим и гаранционната поддръжка, която в повечето случа и се предлага от оторизираните търговци, везните доста се наклоняват в полза на купуването на лаптоп втора ръка. По този начин ще сте сигурни, че в определен начален етап от употребата на устройството, има кой да ви разреши евентуално възникнал проблем, при това безплатно.

И не на последно място, ниската цена на тези устройства дава възможност на родителите лесно да осигурят едно чудесно средство за обучение и забавление на своите деца, без да се тревожат, че ще инвестират твърде много пари. Това превръща лаптопите втора употреба в чудесно и леснодостъпно средство за сигурна интеграция на всеки от нас в едно ежедневие, което вече е напълно немислимо без приноса на новите технологии.

Последно
Не пропускай