Подмладяване и отслабване с вода. Как действа методът?

Наскоро диетолозите стигнаха до консенсус, че питейната вода е полезна. Само две чаши гореща вода ще помогнат не само против стареенето, но и при наднормено тегло.

Диетолозите препоръчват на тези, които искат да свалят няколко излишни килограма и да ускорят метаболизма си, да пият много вода. В Тибет отдавна се вярва, че за да се удължи младостта и живота, трябва да се пият две чаши гореща вода сутрин, веднага след събуждане.

Сутрин тялото ни се събужда заедно с нас. Ако пиете студена вода веднага след събуждане, тогава тялото ще трябва да изразходва енергия за нагряване на водата в стомаха. Освен това течност с такава температура уврежда стомашната лигавица. Топлата вода е по-нежна за вътрешните органи. Той също така подобрява притока на кръв, влияе положително върху функционирането на червата. Затова лекарите препоръчват на тези, които имат проблеми със стомашно-чревния тракт, да пият топла вода сутрин.

Доказан факт

По време на сън се образува дефицит на течности. На сутринта може да се елиминира чрез изпиване на чаша вода. Топлата вода също разрежда кръвта. Това означава, че рискът от тромбоза е намален.

Доказано е, че именно топлата вода стартира по-добре и по-бързо метаболизма.

Пиенето на гореща вода е най-доброто за тези, които искат да отслабнат и решават да започнат да се придържат към правилното хранене. Такъв ритуал стартира процесите сутрин, благодарение на което чревните стени се почистват много по-ефективно. Ако искате да намалите количеството храна, консумирана на обяд, тогава трябва да изпиете чаша вода половин час преди хранене.

Важни условия

Имайте предвид, че водата, която ще пиете сутрин, трябва да е прясна и филтрирана. Никога не използвайте преварена. Температурата на водата не трябва да надвишава 40 градуса. Пийте  половин час преди закуска, на малки глътки, много бавно.

Последно
Не пропускай