Подготовка за посрещане на годината на Черния воден заек: Какво трябва да има на масата за Нова година

Новата 2023 година наближава и много домакини, които планират посрещане на гости или просто семейна новогодишна вечеря, вече започват да създават новогодишно меню. Заекът не е предирчиво животно, така че, за да му „угодите“ не е нужно да правите някакви сложни и изсискани ястия.

Какво меню трябва да има на новогодишната трапеза в годината на Заека?

Черният воден заек, който се появява в началото на 2023 г., е тревопасно животно, така че на новогодишната трапеза трябва да има възможно най-много зеленчуци и зеленчукови ястия.

За това са подходящи голямо разнообразие от салати, чиито рецепти са познати на всяка домакиня. И разбира се, за да умилостивите Заека е препоръчително да си направите поне една салата от моркови – любимото му лакомство.

В допълнение към зеленчуците, на празничната трапеза трябва да присъстват различни плодове, можете също да направите салати и вкусни десерти от тях.

Разбира се, не можете да направите новогодишната трапеза без месо, но е по-добре да сготвите птиче или агнешко. Рибата и морските дарове също са добре дошли.

Няма ограничения в десертите и напитките, но най-добре е напитките да са плодови. Подходящи са компоти и домашно приготвени лимонади.

Традиционното шампанско и гроздовите вина са предпочитаната гама от алкохолни напитки за посрещането на 2023 г.

Какво не трябва да сервирате в годината на Заека?

Основното ограничение в новогодишното меню през 2023 г., разбира се, е заешкото месо. Не може да се използва под никаква форма, можете да донесе нещастие и сериозни финансови проблеми. Ако приготвите заек, няма да може да разчитате на покровителството на Черния воден Заек.

Също така, нежелателно е да се използва говеждо, телешко и свинско месо при приготвянето на основните ястия.

Създайте празнично меню за красива и задоволителна маса, която със сигурност ще се хареса на покровителя на 2023 г., Черния воден заек.

Последно
Не пропускай