Подготовка за Нова година 2023: Как да приготвите празнична вечеря само за 1 час

Понякога хората са толкова запалени по подготовката за празника, че забравят простата истина, колкото по-малко време отделяте за това, толкова повече можете да бъдете със семейството си. Затова не трябва да усложнявате всичко, защото основното е атмосферата. Оказва се, че можете да приготвите празнична вечеря само за един час.

Как да сготвим празнична вечеря само за 1 час?

Не забравяйте помощниците

Сега можете да намерите много различни рецепти, в които постоянното ви участие не е задължително. Например, печене на месо във фолио или задушаване на зеленчуци в бавна готварска печка. Това включва и приготвянето на празнични ястия на скара. Ако желаете, можете да оставите храната да се маринова цяла нощ, а през това време да направите нещо друго.

Избягвайте сложните ястия

Веднага щом дойде Нова година, мнозина си спомнят щедро отрупани маси, които се пръскат от лакомства. Домакините могат да прекарат седмица в кухнята, за да приготвят нещо, което ще се яде само за няколко часа. Ето защо не подценявайте работата си, изберете прости ястия.

Предястие вместо салати

Домакините отделят много време за приготвяне на салати. Помислете само: белене, варене и нарязване на зеленчуци, декориране и т.н. Защо не се откажете от обичайните салати и не приготвите леки и ярки предястия, които гостите определено ще оценят.

Проста и лека храна

Нова година е празник, който обикновено се празнува през нощта. Следователно, докато готвят, мнозина не вземат предвид здравето на близките си. По-добре е да изберете здравословни и леки храни. Опитайте се да използвате възможно най-малко майонеза. И вместо тлъсто свинско, по-добре е да печете пиле или пуйка във фурната. Тортата може да се замени с плодови резени.

Отървете се от шаблоните

Ако имате деца на гости, тогава е по-добре да организирате необичайна Нова година за тях. Например, вместо обичайните салати, сервирайте на масата бургери, пържени картофи, пица и др. Освен това тези ястия са лесни за приготвяне и няма да ви отнемат много време.

Не забравяйте за традициите

Когато променяте концепцията, не забравяйте да се основавате на предпочитанията на близките. По-добре е да сготвите едно традиционно ястие, отколкото нито едно. Освен това няма да се изморите.

Последно
Не пропускай