Подарък за дете – LEGO

След като разгледахме най-интересните идеи за подарък за жена преди време, сега ще обърнем внимание и на най-важен член на семейството – детето. Напоследък, повечето родители в България биха ви споделили следното твърдение: „Днес трудно можеш да зарадваш детето си с оригинален подарък”. Или другата версия – децата са презадоволени и няма с какво да ги изненадаш. Това до голяма степен е така, понеже в последно време на пазара има какво ли не и всичко е достатъчно достъпно.

Промоции LEGO в EMAG         Промоции LEGO в Hipoland

Ако вие обаче не сте от баналните родители и наистина искате да подарите на детето си стойностен подарък, който да го заинтригува и да привлече вниманието му – доверете се продуктите на Лего (конструктори LEGO). Разнообразието, което се предлага е впечатляващо и със сигурност ще намерите по нещо подходящо както за момичетата, така и за момчетата. Освен това, възрастта също не е проблем. Подаръците Лего могат да забавляват и малки и големи.

Защо да изберете именно подарък Лего за детето си?

Всяко дете има правото да играе и да се забавлява. Какъв по-добър начин от този – то да участва в създаването и направата на всеки един компонент от неговата игра. Точно тази възможност дават продуктите на Лего на децата – активно да създават свои творения и да покажат и развият креативността си.

Ако виждате, че детето ви се увлича по подобни неща и му харесва да сглобява детайли – това е правилното решение за вас. Ако пък не сте забелязали подобни умения, защо не му дадете шанс да ви ги покаже именно с такъв подарък.

Конструкторите Лего са абсолютен лидер на пазара за детски играчки, най-вече заради иновативните си и разнообразни комплекти, които няма как да не впечатлят всеки малчуган. Благодарение на неизчерпаемите възможности, предлагани от Лего, детето ви ще може да се учи, забавлява и да претворява света по свой собствен уникален начин. То ще може да опознава различните сфери на живота, да участва в ролеви игри и не на последно място чрез въображението си да даде воля на естетическите и пространствените си умения и заложби.

Как да изберете правилния комплект Лего за вашето дете?

Най-важният съвет, който можем да ви дадем е да проверите какво харесва детето ви. Все пак най-напред вие трябва да му привлечете вниманието. Както ще се уверите сами по-надолу, изборът ви няма да бъде ограничен, вие просто трябва предварително да проучите кои са любимите герои на малчугана и на какво обича да си играе. След това не пропускайте да забележите уменията на детето ви. Дори и да не са особено изявени, те все пак са там. От вас се изисква само да го наблюдавате малко повече и гарантирано ще изберете правилния Лего комплект. За да се ориентирате относно възрастовите насочености на комплектите, можете да погледнете следните редове:

Серията Lego Duplo от 1½ година до 5 години

Сериите Lego City, Star wars, Friends, Disney от  5 +

Сериите Lego Ninjago, Batman, Elves, Creator, Super Heroes от 6 +

Сериите Lego Nexo Knights, Technic, Speed Champions от 7+

Серията Lego Architecture от 12 +

Все пак ви съветваме да поверявате насоките за употреба на всеки конкретен модел.

Когато става дума за конструктор, вие вероятно веднага си представяте, че детето, което ще си играе с него е момче. Това обаче не е съвсем задължително. Истината е, че вече и на пазара в България можете да попаднете на страхотни оригинални комплекти за момичета, с които вашата малка принцеса да се забавлява на воля.

LEGO за момиче

Нека разгледаме и топ 5 от най-продаваните Лего конструктори за момичета.

  1. Lego Duplo Town Детска Градина – 10833

Комплектът е подходящ за момиченца над 2 годишна възраст и обещава много и забавни моменти. Както се разбира от името му, детето ви ще може да се опита с ваша помощ да създаде обстановката в детската градина и да ви покаже как протича деня му там. Ще намерите общо 39 шарени части в комплекта, които са достатъчно големи, за да няма опасност детето да ги погълне. Цената е достъпна – около 40 лева.

  1. Lego Duplo Princess TM Партито на Бел 10877

Ето и още едно достъпно предложение, което би зарадвало всяка малка принцеса, особено ако тя си пада по принцеси. Този комплект разполага с 19 части и една фигурка, а детето ви ще се забавлява неимоверно, като играе с любимата си Бел от „Красавицата и Звяра”. Цена – около 40 лева.

  1. Lego Duplo Princess TM Кулата на Рапунцел – 10878

Следващият сполучлив комплект е също от серията с принцеси на Лего, като този път главната роля се пада на Рапунцел. Този модел също е предназначен за деца от 2 до 5 годишна възраст, както и горните два. Комплектът има 37 части и 1 фигурка. Ще го намерите на цена около 65 лева.

  1. Lego Disney Princess Океанското пътешествие на Ваяна – 41150

 LEGO® Disney Princess™ Океанското пътешествие на Ваяна 41150 Ето една идея за малко по-големите дами – от 6 до 12 години. Със своите 307 части този комплект определено би заинтригувал всяко момиченце като му донесе много весели приключенски игри в компанията на Смелата Ваяна. Детето гарантирано ще развива своята логика и внимание, като в същото време ще се забавлява искрено. Цена на комплекта – около 90 лева.

  1. Lego Disney Princess Кралската лодка на Ариел – 41153

Ако пък детето ви е фен на „Малката русалка Ариел” – това е страхотният подарък. Комплектът също е ориентиран към по-големите ( 6 – 12 години ) и има на разположение 380 части. Няма нищо по-хубаво от това да сте зарадвали детето си и същевременно да виждате как то развива креативността и въображението си. Цена на Комплекта – около 110 лева.

Разбира се, можете да потърсите още безброй други комплекти, подходящи за момичета, според това какво предпочита детето ви, където главен герой да бъде Пепеляшка, Спящата Красавица или пък любимата на всички Елза от „Замръзналото кралство”. Възможността за избор е огромна. Също така, за малките дами, които обичат да „готвят” можете да намерите подходящи комплекти от типа на „Кафенето на Мини” или „Пицария”.

LEGO за момче

А сега нека обърнем внимание и на момчетата и топ 5 подходящи и популярни Лего подаръци за тях.

  1. Lego City Пожарникарски отряд – 60108

Едва ли има момченце, което не би се зарадвало на такъв подарък! Малчуганите над 5 годишна възраст с нетърпение биха играли с този конструктор, още повече, че в комплекта има хеликоптер и стълба с пожарен кран. Общо частите са 257, като има и 3 фигурки. Цена – около 60 лева.

  1. Lego City Мисия в джунглата с джип – 60159

Благодарение на този конструктор, играта на детето или децата ви ще се пренесе в джунглата, където ще могат да избягват различни препятствия и да се забавляват на воля. Комплектът отново е предназначен за по-големите ( 6 – 12 години ) и съдържа 378 части. Цената му е около 60 лева.

  1. Lego Duplo Моите първи коли и камиони – 10816

 LEGO® DUPLO® Моите първи коли и камиони 10816 Няма да пренебрегнем и по-малките момчета.

За тях, например е подходящ именно този чудесен комплект с възможност за сглобяване на различни коли и камиони, който ще им донесе много радост и интересни занимания в света на превозните средства. В комплекта има 36 части и ще го намерите за около 40 лева.

  1. Lego Ninjago Храмът на съвършеното оръжие – 70617

Този уникален Лего сет ще заинтригува дори още по-големите момчета – след 9 годишна възраст, които с удоволствие ще навлязат в интересния свят на бойните изкуства. Със своите 1403 части и детайли момчетата ще могат да развиват уменията си за концентрация, креативното си мислене и разбира се най-вече въображението си. Гарантирана радост за всеки малчуган, като има опасност родителите ( в частност татковците ) също да не могат да се откъснат от увлекателния комплект. Цена – около 190 лева.

  1. Lego Ninjago Крепостта на нещастието – 70605

Ето и още един модел от серията „Ninjago”, който ще остави детето ви без думи. Комплектът е изключително занимателен с 754 части и 7 фигурки, а според мненията в интернет пространството е и един от най-сполучливите Лего комплекти. Вие като родители, вероятно също ще бъдете впечатлени и заинтригувани от модела, за това не се притеснявайте да помагате на детето си и да му давате съвети. Така просто ще прекарате повече време заедно и ще се забавлявате. Цена на комплекта – около 500 лева.

Идеите за подарък Лего, обаче далеч не спират до тук. Ако сте решили, че все пак детето ви има нужда от някоя дрешка, можете да разгледате дрехите с марка Лего, които със сигурност ще се носят от всяко хлапе с голямо удоволствие.

Също така, ще намерите и редица интересни аксесоари – раници, кутии за храна или бутилки за вода. Детето ви би се зарадвало и на един страхотен спален комплект с чаршафи, но само ако той е с любимите му Лего герои.

А защо не Лего часовник или оригинални Лего карти?

Изборът е ваш – не се колебайте да зарадвате децата си с интересен и полезен подарък, в употребата на който може да се включите и вие!

Последно
Не пропускай