Пържене на патладжани почти без мазнина – можете да ядете колкото искате

Патладжаните могат да се пекат и консервират. Те са богати на хранителни вещества като калций и калий. Също така съдържат желязо, фосфор, каротин и няколко витамина от група В. Ако готвите правилно този зеленчук, няма да получите излишни калории.

Суровият патладжан има само 24 калории (на 100 г продукт). Ако ги пържите с олио, може да напълнеете. Калоричното съдържание на продукта се увеличава до 107. И ако добавите домати и чесън към ястието, тогава съдържанието на калории ще надвиши 130.

Но възможно ли е да се готви този продукт без масло? Има няколко трика и ние ще ги споделим с вас сега.

Как се пържи патладжан?

Метод 1. Поставете ги в микровълновата. Изберете програмата „Пържене“, изберете максималната мощност. Ще отнеме 5 минути, докато патладжанът омекне. Готвенето не отнема много време.

След това можете да запържите зеленчука в тиган. Патладжанът ще пусне сок след готвене в микровълнова, така че няма да има нужда от масло.

Метод 2: Поставете патладжана в леко подсолена вода. Малко по-късно го отцедете и изцедете зеленчука. След това веднага можете да го разстелите върху тавата. Ще ви трябва съвсем малко мазнина за пържене.

Метод 3: Посолете нарязания патладжан. Оставете за половин час. След като изтече времето, отцедете получения сок. Полейте зеленчука с олио. За 1 кг патладжан са необходими 4 с.л. супени лъжици масло. Разбъркайте ги, така че маслото да се смеси равномерно. Това предястие е много вкусно.

Начин 4. Посолете брашното и поръсете с него патладжаните. Благодарение на брашното маслото няма да се абсорбира.

Заключение

Благодарение на тези съвети ще спрете да се притеснявате за излишни килограми. Патладжаните се съчетават добре с месо и други зеленчуци (домати, тиквички и чушки). Ако сте вегетарианци, можете да замените месните продукти с пържен патладжан.

Последно
Не пропускай