От къде да започнем при обзавеждане на хола?

Холът е онази стая от дома, която всеки свързва с уют. Той е място, където се събира цялото семейство за общи или индивидуални развлекателни дейности и почивка. Затова е важно, да обърнем специално внимание при обзавеждането му.

Ще попитате от къде да започнем. Отговорът е прост – от там, където откриваме най-много удобство, а именно меката мебел.

Защо да започнем обзавеждането от меката мебел?

Меката мебел в хола е от особено значение, защото не само осигурява удобно място за сядане и/или лягане, но и заема по-голямата част от помещението. Ето защо, е необходимо да предвидим какъв тип мебели ще са ни нужни, къде ще ги поставим и за какво точно ще ги използваме. Веднъж избрани и закупени, те ще се превърнат в прекрасна основа за всички останали мебели в стаята.

Какъв вид мека мебел да избера?

В наши дни има огромно разнообразие от модели в магазините, за да подберете точно това, което ви е необходимо. За да помогнем с избора ви, ще ви кажем малко повече за най-често поръчваните видове.

Ъглови дивани

Ъгловите дивани са абсолютна класика. Първото, и по-важното, им предимство е, че са изключително комфортни и се произвеждат с редица екстри. Освен седящата част и лежанката, тези дивани могат да бъдат с опция ракла, опция сън, повдигане на различни части за повече комфорт и още много. Второто предимство е, че оптимизират мястото у дома, и създават страхотен акцент в интериора, благодарение на опцията за избор на дамаска.

Диван двойка

Както подсказва името, тази мебел има две седящи места и често е с компактни размери. Може да се комбинира с фотьойли, табуретки, екстравагантни столове  или пък съвсем друг вид диван. Прекрасна опция е, ако имате малко помещение или сте двойка без деца и домашни любимци.

Диван тройка

Аналогично, този вид дивани предлагат три седящи места и в повечето случаи, позволяват и човек да легне. Освен това, много често имат и някакъв вид механизъм, който да превръща дивана в комфортно легло, или пък да има опция за повдигане на седалките и съхранение на вещи в пространството под тях.

Канапе

Канапетата доста приличат на диваните, но между двата вида има и съществени разлики. Ако трябва да употребим метафора, нека кажем, че са първи братовчеди. На първо място, канапетата са по-малки като размери, затова се предпочитат по-скоро в салони за красота, лобита на хотели, кабинети и институции. Но имат приложение и у дома, например при по-малки помещения. Освен това, канапето често с по-различен и авангарден дизайн, което е плюс, ако търсите именно такъв тип обзавеждане. Не на последно място, за разлика от диваните, канапетата нямат подлакътници, а облегалките са по-твърди и по-високи.

Обзаведете хола по ваш вкус!

Както споменахме, първата, и най-важна, стъпка при обзавеждане на хола е обмислянето. Обмислете и обсъдете вкъщи как ще използвате меката мебел, къде ще я поставите, и какво цялостно решение желаете за стаята. В днешно време се предлагат много видове ъглови дивани и е важно да сте запознати с новите тенденции при тях. Има модели с чудесни дамаски, различни функционалности и от различни материали. Прочетете повече информация, разгледайте онлайн магазините за цени и условия. След това, отделете необходимото време, за да разгледате и тествате различни модели и варианти в шоурум, за да усетите кое ще е най-удобно за вас и семейството ви. Намерете най-изгодната оферта и се насладете на удобството!

Последно
Не пропускай