Основните грешки при хранене на работа

Диетолозите обявиха най-популярните грешки, които офис служителите правят.

Малко са хората, които могат да кажат, че е лесно да се поддържа здравословна диета на работното място. И няма значение къде работите. Ако мислите сериозно за здравето и здравословното си хранене, а в същото време работите активно и не искате да се докарате до гладен припадък, гастрит или наднорменото тегло от офиса, неизбежно ще се сблъскате с въпроса: „Как да се храня правилно на работа?“ ⠀

Животът „под диктовката“ на офис стила ден след ден създава рутинни навици, които не винаги са полезни за здравето.

Най-честите диетични грешки на работното място са:

Твърде много освежаващи напитки

Чаят, кафето, енергийните напитки и консумацията на подсладени напитки в големи количества влошава усвояването на желязото и калция от храната.

Твърде дълги паузи между храненията

Или много чести закуски, суха храна , лошо дъвчене на храна поради липса на време. Тези навици водят до застойни процеси в жлъчните пътища, обострят хроничните заболявания на стомашно-чревния тракт.

Еднообразна храна

Много хора носят един и същи набор от ястия на работа всеки ден. Да, лесно е, не е нужно да мислите какво да готвите. Но за дълъг период от време такава диета може да доведе до недостиг на витамини и минерали.

Бърза храна

В резултат на това се получава излишък от глюкоза и мазнини. Това може да допринесе за развитието на диабет, метаболитни нарушения, наднормено тегло.

Прекомерната консумация на сладкиши се дължи на митовете, че умствената работа изисква допълнителна енергия за мозъка. Всъщност, около 19% от основния метаболизъм се пада на умствената работа. Намаляването на работоспособността на първо място се дължи на неадекватно и нередовно хранене.

Недостатъчно количество плодове, зеленчуци и зеленчуци в диетата

Правилното хранене на работното място трябва да стане ваш здравословен навик. Бъдете здрави, следете диетата си!

Последно
Не пропускай