Основни правила за контуриране на устните

Контурирането на устните е техника, с която може да да направите вашите устни по-големи, изразителни и привлекателни за силния пол. Тук главна роля има моливът за устни, който подчертава формата им.

Всичко до тук ви е познато, нали?

Не се притеснявайте, ако все още не сте усвоили техниката за контур на устните, защото основните правила за контуриране имат за цел да ви покажат как да очертаете устните си. Като за начало вижте трите основни правила, които трябва да спазвате, за да направите хубав контур на вашите устни.

Цветът на молива за контура трябва да бъде един нюанс по-тъмен от червилото

Първо преценете с какъв цвят червило ще оцветите устните, а след това изберете цветен молив за устните. Винаги цветът на молива трябва да бъде един нюанс по-тъмен от червилото. Примерно ако червилото е цвят пепел от рози, моливът за контур на устните може да бъде кафяв или червен. Когато искате да постигнете по-драматичен външен вид или акцента да пада върху устните, изберете черен молив за контур на устните.

ДА/НЕ излизате от естествения контур на устните

За да направите правилния контур, устните трябва да бъдат здрави, чисти и хидратирани. Използвайте специален коректор, за да създадете по-плътни устни. Ако имате плътни устни очертайте външния им контур, без да излизате от него. Докато ако сте от дамите, чиито устни са тънки, може да излезете малко от естествения им контур. Внимавайте да не прекалите, защото устните с контур до носа изглеждат неестествено.

Смесете червилото с контура

След направеният контур, запълнете вътрешната част на устните с любимото си червило, като започнете от средата на устните към периферията и леко размазвате навътре молива и червилото. С помощта на четка смесвате червилото с контура. Препоръчително е дамите с тънки устни да заложат на по-меките цветове,  за да увеличат устните си. Нанасете един слой прозрачен гланц, за да запечатате грима на устните. И не забравяйте, че усмивката е най-важният аксесоар на лицето.

Последно
Не пропускай