Онлайн кредити – за какво да внимавате?

С ускореното развитие на дигиталните технологии всичко се промени. Вече пазаруваме онлайн, плащаме сметки през телефона си и прекарваме огромна част от времето си в интернет. Кредитните фирми също започнаха да предлагат онлайн заеми. Това улеснява потребителите и ги прави по-склонни да теглят кредити. Какво по-хубаво от това да се сдобиете с нужната сума бързо, лесно и удобно. Вместо да се разкарвате до офис на кредиторите, да чакате по опашки и да губите време и нерви, вече може да кандидатствате онлайн. Така за няколко минути от дивана или пък от работното място можете да свършите работа, която иначе би ви отнела часове. Колкото и да са практични онлайн заемите, не забравяйте, че те също крият рискове.

Ето за какво да внимавате, когато искате да се сдобиете с нови онлайн кредити.

Не плащайте такси предварително

В интернет можете да откриете сайтове, които ви предлагат нереално изгодни условия. Те са готови да ви одобрят независимо каква е вашата кредитоспособност. Кредитната ви история също не е от значение. Искат единствено да им изпратите такса за предварително одобрение. Звучи малко съмнително нали? Съветваме ви да не пращате предварителни такси на съмнителни финансови фирми. Оторизираните финансови институции имат такси, които ви удържат в последствие. Тези такси са подробно описани в договора по кредит. Пазете се от измами и не превеждайте пари на съмнителни лица в интернет.

Пазете личните си данни

Да пазим личните си данни е наистина важно. Не отваряйте съмнителни имейли и не предоставяйте личните си данни на неоторизирани лица или лихвари. Въвеждайте данните си само в клиентските портали на избраните от вас оторизирани финансови институции. Проверявайте дали на сайтовете им има всички нужни сертификати, както и политика за защита на личните данни. Не давайте личната си карта дори на близки и приятели. Също така не кандидатствайте от чужди мобилни устройства. Шансът някой да иска да изтегли заем от ваше име е малък, но все пак съществува.

Бъдете сигурни, че ще сте запознати с условията

Независимо дали кандидатствате в офис на кредитора или онлайн е нужно да четете договорите, които подписвате. Там са описани всички такси, условия и възможни неустойки. Често се предлагат оферти за безлихвени кредити до заплата за нови клиенти. Въпреки че тези заеми действително нямат лихва ако ги изплатите навреме, те могат да имат определени такси. Важно е също да разгледате всички документи, изпратени от финансовата институция. Ако имате въпроси, по-добре се обадете на фирмата кредитор и попитайте, вместо да подписвате набързо.

Онлайн кредитите се предлагат предимно от фирмите за бързи кредити, въпреки че в последните години банките също започнаха да дигитализират процесите си. Когато искате да се сдобиете с нови онлайн кредити, потърсете предварителна информация за кредитните компании и предлаганите от тях оферти. Ползвайте сайтове за сравнение. Имайте предвид, че не всички компании предлагат нови онлайн кредити. В някои от фирмите можете да кандидатствате онлайн, но е нужно да подпишете договора си в офис на кредитора. Винаги погасявайте заемите си навреме, за да сте сигурни, че ще избегнете наказателните лихви, както и лошата кредитна история.

Последно
Не пропускай