Няколко красиви места в Европа, които непременно трябва да видите

Ако сте любители на пътешествията, ето някои прекрасни места на Стария континент, които непременно трябва да посетите.

Градина Кьокенхоф, Холандия

Кралският парк на цветята е царството на лалетата. Люляк, розово, жълто, бяло, червено – тук ще видите пъпки от всички нюанси и различни разновидности. Паркът заема площ от повече от 30 хектара. Само си представете: повече от 30 хектара цветя , зеленина и езера в добре поддържан район! Не е изненадващо, че милион туристи идват тук през пролетния сезон – всъщност е единственото време за отваряне на парка през годината.

Известният парад на цветята се провежда ежегодно в Холандия. По трасето, което е дълго около 40 километра, минават огромни платформи с причудливи фигури от цветя. Пътят им минава до градината – за да хванете колоната, ще трябва да напуснете Кьокенхоф за кратко.

Влаковете се движат от Амстердам и Ротердам до гара Лайден. Оттам вземете автобус до самия парк. На официалния уебсайт можете изгодно да закупите сложен билет, чиято цена включва посещение на градината и трансфер до и от нея.

Кьокенхоф е отворен няколко месеца в годината, през пролетта. През 2019 г. например от 21 март до 19 май. Датите се променят всяка година, защото е трудно да се предвиди времето.

Този път парадът на цветята ще се проведе на 13 април, но следващата година може да се промени датата отново. Информация за посетителите е достъпна на официалния сайт на парада.

Гейрангерфиорд, Норвегия

Това не е единственият фиорд в Норвегия , но именно той е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.

Хората идват тук, за да видят неземна красота, да се катерят по первази в скалите, да ходят на риболов, да карат каяк или круизен кораб. Особено любознателни и очаровани от красотата отиват да се запознаят с историята на региона в музея на фиорда.

Как да отида там. От най-близкото летище в Олесунн, с автобус и ферибот (през лятото) или с кола (през всички сезони).

Кога да пристигне. През лятото можете да направите круиз и да разгледате фиорда от палубата на удобен лайнер. През зимата да стигнете до вашата дестинация ще бъде проблематично.

Град Бонифачо, Франция

Бонифачо се намира в южната част на остров Корсика. Неговите забележителности са съсредоточени в горния (Стария) град, изграден върху отвесни варовикови скали. В долната част на Бонифачо има живописно пристанище и насип.

Един от архитектурните паметници и непълен символ на града е старото арагонско стълбище. Той е изсечен в скалата и можете да го изкачите от долния град до горния. Изкачването е доста стръмно.

На територията и в околностите на Бонифачо – средновековни крепости, параклиси, пещери и пещери. Пътуващите , които са били на Корсика, препоръчват да посетят не само самия град, но и да предприемат разходка с лодка по крайбрежието.

От летищата на Аячо или Фигари можете да пътувате с автобус, кола или такси.

Последно
Не пропускай