Няколко красиви места в Европа, които непременно трябва да видите

1045
Градина Кьокенхоф, Холандия

Ако сте любители на пътешествията, ето някои прекрасни места на Стария континент, които непременно трябва да посетите.

Градина Кьокенхоф, Холандия

Кралският парк на цветята е царството на лалетата. Люляк, розово, жълто, бяло, червено – тук ще видите пъпки от всички нюанси и различни разновидности. Паркът заема площ от повече от 30 хектара. Само си представете: повече от 30 хектара цветя , зеленина и езера в добре поддържан район! Не е изненадващо, че милион туристи идват тук през пролетния сезон – всъщност е единственото време за отваряне на парка през годината.

Известният парад на цветята се провежда ежегодно в Холандия. По трасето, което е дълго около 40 километра, минават огромни платформи с причудливи фигури от цветя. Пътят им минава до градината – за да хванете колоната, ще трябва да напуснете Кьокенхоф за кратко.

Влаковете се движат от Амстердам и Ротердам до гара Лайден. Оттам вземете автобус до самия парк. На официалния уебсайт можете изгодно да закупите сложен билет, чиято цена включва посещение на градината и трансфер до и от нея.

Кьокенхоф е отворен няколко месеца в годината, през пролетта. През 2019 г. например от 21 март до 19 май. Датите се променят всяка година, защото е трудно да се предвиди времето.

Този път парадът на цветята ще се проведе на 13 април, но следващата година може да се промени датата отново. Информация за посетителите е достъпна на официалния сайт на парада.

Гейрангерфиорд, Норвегия

Това не е единственият фиорд в Норвегия , но именно той е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.

Хората идват тук, за да видят неземна красота, да се катерят по первази в скалите, да ходят на риболов, да карат каяк или круизен кораб. Особено любознателни и очаровани от красотата отиват да се запознаят с историята на региона в музея на фиорда.

Как да отида там. От най-близкото летище в Олесунн, с автобус и ферибот (през лятото) или с кола (през всички сезони).

Кога да пристигне. През лятото можете да направите круиз и да разгледате фиорда от палубата на удобен лайнер. През зимата да стигнете до вашата дестинация ще бъде проблематично.

Град Бонифачо, Франция

Бонифачо се намира в южната част на остров Корсика. Неговите забележителности са съсредоточени в горния (Стария) град, изграден върху отвесни варовикови скали. В долната част на Бонифачо има живописно пристанище и насип.

Един от архитектурните паметници и непълен символ на града е старото арагонско стълбище. Той е изсечен в скалата и можете да го изкачите от долния град до горния. Изкачването е доста стръмно.

На територията и в околностите на Бонифачо – средновековни крепости, параклиси, пещери и пещери. Пътуващите , които са били на Корсика, препоръчват да посетят не само самия град, но и да предприемат разходка с лодка по крайбрежието.

От летищата на Аячо или Фигари можете да пътувате с автобус, кола или такси.