Носете жълто и оранжево през зимата

Когато настъпи студеното време, модата по улиците сякаш се превръща в еднообразна последователност от черно, сиво и кафяво. Повечето от нас притежават якета и палта в тъмни цветове, и като че ли подсъзнателно избираме такива. Дали е наследството от детството или просто практично мислене, че тъмните връхни дрехи не се цапат толкова лесно. Каквато и да е причината, резултатът често е доста скучен.

Модните специалисти настояват, че това е съвсем изтъркано, и подчертават, че именно през зимата е добре да се носят по-светли и по-ярки нюанси.

Тази година особено модерни през студения сезон са жълтото и оранжевото. Сякаш за да ни доставят слънцето, което толкова много ни липсва. Всъщност някои специалисти вярват, че точно когато на човек му е студено, трябва да носи цветовете на слънцето и така подсъзнателно ще създаде усещане за топлина. От друга страна оранжевото, особено в ярките му нюанси, напомня на пламък и също носи идеята за топлина и сгряване. Но освен за да се борим със студа, тези цветовете ни помагат и да сме модерни. Много дизайнери определят именно тези два нюанса за цветовете на зима 2019.

Модните експерти съветват да заложите на ярките тонове не само за пуловери или ризи, а да изберете и палта и якета в такива нюанси. Особено модерни този сезон ще са лимоненото жълто, цвят горчица и тъмно оранжево. Според дизайнерите актуални ще са също виненочервеното, маково червеното и бебешко розовото. И то не само за дамите, но и за господата.

Освен това ярките нюанси не просто доставят радост за окото на околните, но карат и този, който ги носи, да се чувства по-добре. Според психолози обличането на дрехи в светли цветове наистина може да подобри настроението на човек и да му помогне да е по-радостен. Затова дори когато се усещате потиснати, не избирайте тъмно, а жълто, ярко розово, червено. Смята се, че те ще ви помогнат да сте с повече енергия и постепенно да се справите с чувството на тъга. Според психолозите жълтото може да донесе щастие, оранжевото усещане за стабилност, а розовото – успокоение.

Класическо за зимата си остава и бялото. Някои го смятат за клише, но истината е, че бялото за студените месеци е вечна тенденция, която няма да остарее. То е като малката черна рокля. С бяло винаги ще изглеждате красиво, изчистено и стилно. Може да обогатите палитрата с варианти на бежово и сребристо. Разбира се, трябва да е безупречно чисто, защото вместо модерно, ще изглеждате неглиже.

Забравете да се обличате единствено в черно, тъмно синьо и кафяво, и изберете своите нови цветове за зимата. Не се колебайте да експериментирате! В www.contour.bg може да намерите голямо разнообразие от дрехи и аксесоари, като имате опция да търсите единствено по цветове. Разгледайте предложенията им в бяло, жълто, оранжево, горчица или в цвета, която вие сте решили да носите тази зима. Ако все пак не сте готови за ярко палто или яке, просто комбинирайте с по-светъл шал или ръкавици. А защо не просто чанта или обувки в ярък цвят – това е напълно достатъчно, за да създадете красив акцент във визията си и да бъдете оригинални, без да сте крещящи.

Последно
Не пропускай