Навици, които удължават младостта

Продължителността на нашата младост и красота определя начина ни на живот. Експертите посочват 9 задължителни навика, които ще ви помогнат да изглеждате млади и да останете здрави.

Физическа активност

В допълнение към доброто настроение, физическата активност кара човек да се поти, следователно, почиства тялото от токсини. Плюс това, поне минимална физическа активност ежедневно ще помогне по пътя към стройната фигура и ще бъде добра превенция на сърдечно-съдови заболявания.

Страхотен навик може да бъде включването на редовна гимнастика, поне сутрин, в ежедневието ви.

Пийте достатъчно вода

Много е важно да внушите в себе си консумацията на достатъчно количество вода. Не пийте твърде много, а толкова, колкото тялото ви чувства, че има нужда.

Водата е от съществено значение за поддържане на хидратация и за добър метаболизъм.

Фейсбилдинг или лицева гимнастика

Трябва да тренираме не само тялото, но и лицето си. Различни упражнения ще помогнат в борбата с бръчките, плюс ще направят кожата еластична и ще избегнат промени, свързани с възрастта.

Овлажняване на кожата

Един от факторите за поддържане на младостта на кожата е поддържането на водния баланс на кожата. Плюс това, в случай на някакви проблеми, овлажнителите ще помогнат за намаляване на усещането за опъване и дискомфорт, ще увеличат еластичността на кожата и ще подобрят тена.

Не докосвайте лицето си с ръце

Трябва да се отучите да докосвате лицето си ненужно. Никога не знаете колко микроби и други инфекции са по ръцете ви. Колкото по-често докосвате лицето си, толкова по-вероятно е да се появят нови пъпки, черни точки и други неприятности.

Внимавайте за стойката си

Един от най-добрите начини да се отървете от двойната брадичка е постоянно да следите стойката си. Необходимо е да посегнете нагоре с темето на главата си и да държите брадичката си успоредна на пода.

Защита от слънцето

Стареенето поради външни фактори е 70%. А слънчевата радиация е основният външен фактор. Ето защо е необходимо редовно да използвате SPF.

Редовно почистване на кожата

Ежедневният ритуал на нашата благодарност е цялостно и нежно почистване на кожата. През деня кожата ни предпазва от много замърсявания, микроби и бактерии, така че трябва да обърнете дължимото внимание.

Зеленчуци и плодове в менюто

Плодовете и зеленчуците са богати на хранителни вещества, витамини и естествени антиоксиданти, освен това са с ниско съдържание на калории и са много полезни за кожата.

Последно
Не пропускай