Направете си сами лак за нокти с желания цвят

Поне веднъж ви се e случило да обикаляте по магазините и да търсите точно определен нюанс лак,  за да пасне цвета на новата ви рокля за предстоящия празник.

Знаете ли, че сами може да си направите лак за нокти с желания цвят?

Ето как:

1. Всичко, което ви е необходимо е: прозрачен лак, сенки за очи в цвят, който ви е нужен, клечка за зъби и малко парче хартия, обвито като фуния.

2. Натрошете сенките с подходящ цвят и ги смесете.

3. Отворете прозрачния лак за нокти и поставете фунията на мястото на четката за лакиране. Сложете натрошените сенки в бутилката.

4. Разбъркайте с клечката за зъби, за да се разтворят сенките и да се получи гъста смес в един цвят. Към сместа може да добавите малки парченца брокат в съответния цвят.

След като получите желания цвят, може да изберете един от различните варианти, за да направите шарен маникюр. Друг вариант е да украсите ноктите с декоративни камъчета, интересни форми и блестящи елементи. Ако ви се отдава рисуването, тогава използвайте въображението си и с тънката четка за рисуване направете изображение.

Ако не можете да рисувате, най-бързия начин да украсите ноктите си е да залепите готови декоративни картинки и стикери за маникюр. Не забравяйте след декоративните рисунки и залепящи мотиви да запечатате маникюра с топ лак.

Последно
Не пропускай